Slo seg ut av VM

VM-medaljene er fortsatt et stykke unna for de landene som har den korteste fotballtradisjonen.

MØRK KVELD:  Ydmykelsen mot Kroatia endte med at et par av Kamerun-spillerne slåss innbyrdes. Her skiller Archille Weboc mer hissige Benjamin Moukandjo (til venstre) og Benoit Assou-Ekotto. FOTO: . REUTERS/Murad Sezer .
MØRK KVELD: Ydmykelsen mot Kroatia endte med at et par av Kamerun-spillerne slåss innbyrdes. Her skiller Archille Weboc mer hissige Benjamin Moukandjo (til venstre) og Benoit Assou-Ekotto. FOTO: . REUTERS/Murad Sezer . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORT dummere enn Kameruns Alex Song går det ikke an å slå seg selv ut av VM. Det skjedde midt på banen seint i første omgang med en knytteneve i ryggen på  Kroatia-spissen Mario Mandzukic. Begge var langt unna ballen under en kroatisk kontring der disse to stjernene egentlig ikke spilte noen spesiell rolle, og slaget kom tilsynelatende uten noen grunn.

Bortsett fra at Song følte hva som var i ferd med å skje på banen.

For der lekte de ballsikre kroaterne med det som skulle være ett av Afrikas sterkeste lag.

BARCELONA-SPILLEREN Song var på forhånd den som skulle hindre akkurat den ydmykelsen. Etter at Chelsea-spissen Samuel Etoo meldte forfall i timene før kampstart på grunn av kneskaden sin, var Alex tenkt som drivverket i Kameruns offensive spill. Bortsett fra et par riktig friske åpningsminutter, ble det med tanken.

For målt mot Kroatia hadde egentlig ikke Kamerun noe offensivt spill å snakke om. Der Song og resten av laget helst kom en og en, angrep kroatene hele tida sammen.

Det utgjorde klasseforskjellen på lagene, og minnet om hvilken vei de beste afrikanske lagene fortsatt har foran seg for å hente inn den sterkeste europeiske og søramerikanske fotballkulturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer