Slo sterke Hviterussland

Norges håndballherrer imponerte stort ved å vinne kvallikkampen med seks mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hviterussland-Norge 23-29

Dermed fikk trener Gunnar Pettersens mannskap en solid revansj etter det flaue bortenederlaget mot Romania. Norge kan nå vinne gruppe 2 i EM-kvalifiseringen med seier mot nettopp Hviterussland i returkampen i Stavanger søndag.

Kjetil Strand var tilbake for Norge og ble toppscorer med sine ti fulltreffere. Av disse kom fem på straffekast. Johnny Jensen bidro med åtte spillemål foran 2300 tilskuere, og han spilte en av sine aller beste landskamper. Sammen med Steinar Ege, som sto en svært god kamp mellom stengene, var han Norges beste.

- Dette var en kjempekamp. Imponerende med tanke på hvor hektisk det har vært de siste tre ukene, og det trøkket det var her i hallen i Minsk. Gutta har taklet det bra, sa landslagets assistenttrener Erik Andersen til NTB.

Optimalt

Norge ledet 15-12 ved pause mot Hviterussland, som regnes som et av de bedre «mellomlagene» i europeisk herrehåndball. Hviterussland kom best i gang i første omgang før Norge våknet.

- Vi kom meget sterkt i begynnelsen av annen omgang med solid forsvarsspill og gode kontringer. En meget vellykket kamp fra vår side, konstaterte Erik Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer