Slo sterke Hviterussland

Norges håndballherrer imponerte stort ved å vinne kvallikkampen med seks mål.

Hviterussland-Norge 23-29

Dermed fikk trener Gunnar Pettersens mannskap en solid revansj etter det flaue bortenederlaget mot Romania. Norge kan nå vinne gruppe 2 i EM-kvalifiseringen med seier mot nettopp Hviterussland i returkampen i Stavanger søndag.

Kjetil Strand var tilbake for Norge og ble toppscorer med sine ti fulltreffere. Av disse kom fem på straffekast. Johnny Jensen bidro med åtte spillemål foran 2300 tilskuere, og han spilte en av sine aller beste landskamper. Sammen med Steinar Ege, som sto en svært god kamp mellom stengene, var han Norges beste.

- Dette var en kjempekamp. Imponerende med tanke på hvor hektisk det har vært de siste tre ukene, og det trøkket det var her i hallen i Minsk. Gutta har taklet det bra, sa landslagets assistenttrener Erik Andersen til NTB.

Optimalt

Norge ledet 15-12 ved pause mot Hviterussland, som regnes som et av de bedre «mellomlagene» i europeisk herrehåndball. Hviterussland kom best i gang i første omgang før Norge våknet.

- Vi kom meget sterkt i begynnelsen av annen omgang med solid forsvarsspill og gode kontringer. En meget vellykket kamp fra vår side, konstaterte Erik Andersen.

Siden Gunnar Pettersen overtok som landslagssjef, har Norge slått flere sterke motstandere på bortebane. Resultatene viser at det norske laget er kapabelt til å slå de fleste landslag i verden på en god dag.

Nå ser herrelandslaget fram til kampen i Stavanger søndag.

- Det skal bli godt å komme hjem til Norge, og vi kan love at vi kommer til Stavanger med godt spillehumør. Vi vil gi alt for å slå Hviterussland en gang til. Det betyr mye for selvtilliten og er også god trening, sa Erik Andersen.

Møter Frankrike?

De to beste lagene går videre fra gruppe 2. Med seier i Stavanger vinner Norge gruppen, men det har liten praktisk betydn ing for videre seeding.

Norge kan nå møte VM-vinner Frankrike som et siste hinder før håndball-EM. Frankrike, Portugal, Ungarn, Spania, Jugoslavia, Kroatia, Polen og Tsjekkia er alle klar for seedingsnivå 1 på bakgrunn av resultater fra forrige mesterskap. De to siste plassene der tas sannsynligvis av Sveits og Ukraina. Så går ti andre nasjoner fra prekvalifiseringen til nivå 2 under trekningen i Portugal 2. februar.

Dermed kan altså Gunnar Pettersens menn i verste fall ende med VM-vinner Frankrike som motstander i dobbeltkampen i juni. Eller det kan ende med nok et møte med storheten Jugoslavia. Norge ble utslått med knappest mulig margin i EM-kvalifiseringen sist sommer av nettopp jugoslavene.

(NTB)

TOPPSCORER: Kjetil Strand puttet ti.