Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slo storebror

For første gang på 17 år vant Bryne en seriekamp mot Viking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bryne har de siste 17 årene ikke klart å slå storebror Viking i en seriekamp. Søndag tok jærbuene en fortjent 1-0-seier.

Igjen viste Bryne seg som et av seriens mest solide på eget gress, og den sjette seieren for året var et faktum. Ikke siden 1986 har Bryne slått naboen fra Stavanger.

Viking har vært et av de gjerrigste bortelagene de siste årene, og fikk sitt første bortetap siden juni i fjor. Laget har spilt hele 14 kamper uten bortetap.

- Det er både tunge og lette dager i fotball, og dette var en av de lette dagene, slo Bryne-trener Reine Almqvist fast.

Kjørte over

Jærbuene kjørte over Viking i starten, og Kai-Ove Stokkeland avsluttet et flott angrep med å sette ballen i mål. Etter målet var Bryne nærmere både 2-0 og 3-0.

Etter hvilen var også Bryne det laget som produserte mest av de to lagene. Blant annet hadde Dejan Pavlovic en dupper som falt ned på tverrliggeren bak en sjanseløs Frode Olsen.

- Vi var for dårlige og tapte fortjent. Jeg er ikke overrasket over at Bryne kunne være såpass bra, sa Viking-trener Kjell Inge Olsen.

André Schei Lindbæk debuterte for Viking, og trener Olsen mente han hadde et positivt innhopp.

Bryne har ennå til gode å ta poeng på bortebane i årets serie. Det bekymrer ikke Almqvist.

- En eller annen gang kommer vi til å vinne borte også. Vi må jobbe videre, så kommer poengene der også, avsluttet Almqvist.

(NTB)