Slo Svenøy - innrømmer hormonbruk

Tyske Damian Kallabis, Jim Svenøys overmann i friidretts-EM, innrømmer bruk av det blodfortynnende stoffet HES. Men 3000 meter-løperen nekter for bloddoping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I EM-finalen i Budapest ble den norske favoritten Jim Svenøy overraskende fraløpt av sin studiekamerat fra tiden i USA. I finalen perset Kallabis seg med hele 11 sekunder.

I ettertid sier Svenøy at løpet ville blitt annerledes dersom tyskeren ikke hadde stukket tidlig fra feltet. Svenøy løp inn til en skuffende bronse.

Nå viser det seg at Kallabis er en av to tyskere som bruker HES. Det syntetiske hormonet er blodplasmaekspanderede, og kan forbedre blodsirkulasjonen og kroppens evne til nedkjøling.

Maskerer EPOMen mest av alt blir HES brukt for å skjule inntak av bloddopingsstoffet EPO. Ifølge lege Karlheinz Graff i det tyske friidrettsforbundet er HES bare nyttig ved bruk av EPO.

- Ja, vi brukte HES i Budapest, sier Kallabis og landsmannen Stephane Franke i et intervju med tyske Frankfurter Allgemeine Zeitung.

- Men vi tok aldri EPO. Vi er klare for å ta blodtester når som helst.

Etter innrømmelsen i dag ble HES straks satt på dopinglista i Tyskland. Og det tyske friidrettsforbundet etterforsker saken som en dopingsak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer