DRAMATISK: Det ble dramatisk i 4. divisjonskampen mellom Storhamar og Ottestad tirsdag. Her ligger Sebastian Solberg på bakken etter å ha fått et slag i fjeset. Foto: Pål Jacobsen
DRAMATISK: Det ble dramatisk i 4. divisjonskampen mellom Storhamar og Ottestad tirsdag. Her ligger Sebastian Solberg på bakken etter å ha fått et slag i fjeset. Foto: Pål JacobsenVis mer

4. divisjonsspiller slått til blods etter amper duell

Slo til motspiller. Nå er han suspendert: - Han er sjokkert

Både Ottestad og Storhamar har hatt møter i dag om hva de skal gjøre videre etter at Ottestad-spiller Sebastian Solberg ble slått ned av en motspiller.

(Dagbladet): - Han er nedtrykt, full av sjokk og overraskelse over det han har gjort, sier Arve Fuglum, styremedlem i fjerdedivisjonsklubben Storhamar, til Dagbladet.

Det var under gårsdagens fotballkamp mellom Ottestad og Storhamar at Ottestad-spiller Sebastian Solberg ble slått ned av en motspiller.

Slaget resulterte i sprukken leppe og en knekt tann for forsvarsspilleren, som måtte innom både lege- og tannlegevakta.

Krimsjef i Hamar, Rune Strand, sier til Hamar Arbeiderblad at de vil etterforske saken.

- Kan ikke spille for oss

Onsdag formiddag hadde Storhamar Fotball møte om hva de som klubb skal gjøre videre, samt hva de skal råde deres egen spiller til å gjøre.

- Vi som klubb har jo gjentatt flere ganger at dette er noe vi ikke kan akseptere, det strider imot alle våre verdier, sier Arve Fuglum, som var på kampen som assistent da hovedtrener og assistenttrener ikke var til stede.

- Spilleren blir suspendert fra spill og treninger inntil videre. Så får vi vente på rapporter fra dommer, krets og eventuelt forbund. Det er jo klart at for øyeblikket så kan han ikke spille for oss. Det skjønte spilleren selv også - det var ikke noe vi trengte å fortelle ham.

Klandrer ikke Storhamar

Onsdag kveld hadde også Ottestad møte om deres handlinger framover.

- Vi kommer til å snakke med politiet i morgen for å få råd om hva vi burde gjøre videre, sier Trond Hulleberg, leder for A-laget til Ottestad, til Dagbladet.

Styreleder Thommy Mikkelsen forteller til Dagbladet at de ikke har tatt stilling til om de vil anmelde hendelsen på dette punktet.

- Kommunikasjonen mellom oss og Storhamar har vært veldig bra. Vi har hatt flere samtaler sammen. De er helt ydmyke og kan ikke klandres for det som har skjedd, sier Mikkelsen.

- Storhamar har kommet med blomster til spilleren og beklaget seg. Vi har ingenting å utsette mot Storhamar, sier Hulleberg.

- Må støtte spilleren vår

Arve Fuglum snakket med sin egen spiller tidligere i dag og kan fortelle at Storhamar-spilleren angrer sterkt.

- Han sa til meg at det ikke er han det er synd på, men han er jo lei seg for det han har forårsaket. Han har hatt en veldig tung dag. Han skjønner hva han har gjort, men ikke hvorfor han reagerte på den måten han gjorde.

Fuglum understreker at det er viktig for Storhamar som klubb å støtte spilleren deres, selv om de ikke kan akseptere spillerens handlinger.

- Vi må jo ta vare på vår egen spiller, det er klubbens oppgave. Vi kan ikke bare si at han skal vekk og ikke er vårt ansvar. Vi må vise folkeskikk. Vi har inkludering, samhold og trygghet som verdier. Vi må være menneskelige.

Dagbladet har prøvd å komme i kontakt med Storhamar-spilleren for kommentar onsdag kveld, men har foreløpig ikke lyktes.