Slo tilbake da det gjaldt som mest

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United gikk seirende ut av skjebnekampen - på en kveld der det meste stemte.

PUSTEROM: Ole Gunnar Solskjær kan puste lettet ut, men jobben er ikke gjort. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB
PUSTEROM: Ole Gunnar Solskjær kan puste lettet ut, men jobben er ikke gjort. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tottenham - Manchester United 0-3 (0-1)

LONDON (Dagbladet): Kveldens kamp ble omtalt som en skjebnekamp for Ole Gunnar Solskjær (48), som er inne i sin tøffeste tid som Manchester United-manager.

Og Solskjær tok kveldens oppgave på største alvor. Nordmannen var flere ganger i teknisk sone for å gi instruksjoner og oppildne egne spillere på gressmatta. Han framsto mer innbitt enn fornøyd da de røde scoret det forløsende målet - og det er kanskje ikke så rart.

En samlet engelsk presse virker å være enige om at nordmannen ikke tåler mange feilskjær før landslagspausen, og seier mot Tottenham ville gi etterlengtet pusterom.

Det sørget kritiserte Cristiano Ronaldo for.

Superstjerna viste hvor dødelig han er foran mål hvis du gir ham litt rom. Pasningen fra Bruno Fernandes var god, men avslutningen var praktfull. Samme mann spilte gjennom Edinson Cavani på 2-0, etter at sistnevnte chippet inn doblingen. Innbytter Marcus Rashford satte spikeren i kista.

- Alle målene var fantastiske. Det første scoringen er veldig viktig. For en pasning fra Bruno, og Cristiano er best. Hvis han bommer på en sjanse, så er han så fokusert på den neste. For et mål, sier Solskjær ifølge BBC etter kampen.

For Solskjær kan seiren være forskjellen på fornyet tillit den kommende perioden.

- Guttene var fantastiske, sier nordmannen.

For førster gang på 12 kamper i alle turneringer holdt også Manchester United nullen.

- Når du vinner 3-0, holder ballen unna vårt mål - David de Gea måtte ikke gjøre noen redninger - så er det tilfredsstillende, sier Solskjær.

Tre bak

Solskjær gikk litt tilbake til røttene og startet med en trebackslinje. Det er samme oppskrift han brukte mot de beste lagene som midlertidig manager. Det var tydelig at de mange baklengsmålene den siste perioden fikk nordmannen til å tenke nytt (eventuelt gammelt).

Raphaël Varane gikk rett inn i midtforsvarer med Harry Maguire og Victor Lindelöf, mens Cavani fikk sjansen på topp sammen med Ronaldo - trolig for å gi mer trykk høyt i banen.

Åpningen mot Liverpool var kaos og framsto panisk med to tidlige baklengsmål, i kveld gikk det rolig for seg med et tilsynelatende mye tryggere United-forsvar.

Etter 20 minutter ropte hjemmelaget på hands da ballen så ut til å gå i armen på Aaron Wan-Bissaka, men dommer Stuart Attwell - som ble omringet av hvitkledde - viste tydelig at et straffespark ikke kom på tale.

Luke Shaw og Harry Maguire var spillerne som ble slaktet mest etter 0-5 mot Liverpool sist. Allerede etter 22 minutter hadde begge to pådratt seg gult kort.

Like etterpå fikk Heung-Min Son en kjempesjanse da han fikk ta ned ballen i boksen, men ballen gikk langt over målet fra en god posisjon. I motsatt ende headet en livlig Cavani ballen like utenfor målet til Hugo Lloris.

Annullert og scoring

Cristian Romero trodde han hadde gitt hjemmelaget ledelsen før halvtimen spilt, men etter en god stund løftet linjemannen flagget og markerte for offside. Da hadde Spurs-spillerne allerede rukket å samle seg halvveis til midtsirkelen for å feire.

Feiring ble det i stedet på de røde, som fikk utteling seks minutter før hvilen etter portugisisk samarbeid. Cristiano Ronaldo tok ansvar, og hamret inn ledermålet på halv volley etter en strålende prestasjon - på en god pasning fra Bruno Fernandes.

Solskjær framsto rolig og fokusert på sidelinja da Ronaldo banket ballen i mål. Han vifter litt med fingeren uten å smile. Nordmannen gestikluerte til egne spillere og mumlet «jeg vet» til assistenten, uviss av hvilken grunn.

En svak omgang og en praktfull scoring er en presis oppsummering av det som skjedde før pause.

0-1: Ronaldo banker inn ledelsen. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB
0-1: Ronaldo banker inn ledelsen. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB Vis mer

Annullert mål og dobling

Tre minutter etter hvilen banket Ronaldo ballen i nettmaskene, men denne gangen var linjemannen raskt oppe med flagget og vinket for offside. Scoringen ble dobbeltsjekket av VAR og endelig annullert.

Etter 53 minutter svarte Spurs-manager Nuno Espirito Santo med å bytte ut Lucas Moura for Steven Bergwijn. Hjemmefansen responderte med en massiv pipekonsert - tydelig misfornøyd med at Moura måtte ut.

Samtidig runget «Ole's at the wheel» ut blant bortefansen, som fikk mer å juble for. Ronaldo vartet opp med en frekk vending og spilte gjennom Cavani, som ikke gjorde noen feil alene med Lloris. Angriperen chippet ballen over keeperen - og nok en gang var Solskjær alvorlig på sidelinja.

Innbytter Marcus Rashford avsluttet scoringsballet med en fin avslutning etter en kontring. Alt fungerte for Solskjær og mannskapet hans. For Santo ser det betydelig verre ut, etter nok en alarmerende kamp.

Ronaldo har også fått litt pepper den siste tiden, på grunn av kroppsspråket etter tap og fordi eksperter mener han ødelegger dynamikken i United-laget. I kveld er det nok ingen som klager.

Iallfall ikke Ole Gunnar Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer