LSK Kvinner slo Rosenborg - er klar for semifinale i cupen

Slo tilbake etter dramatisk slutt

Rosenborg har dyttet LSK Kvinner ned fra tronen, men i dagens cupkvartfinale fikk de regjerende mesterne en liten revansj.

VANT DUELLEN: LSK og Sophie Roman Haug ble for sterke for Solfrid Vaagan Hofsets Rosenborg. Foto: Vidar Ruud / NTB
VANT DUELLEN: LSK og Sophie Roman Haug ble for sterke for Solfrid Vaagan Hofsets Rosenborg. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • LSK Kvinner - Rosenborg 1-0 (1-0)

For første gang på seks år blir ikke LSK Kvinner seriemestere i Toppserien. Før siste serierunde er duket for en thriller mellom Rosenborg, Vålerenga og Avaldsnes.

Det smerter seiersvante romerikinger, og i kveldens kvartfinale i cupen drømte de gulkledde om en liten revansj mot ubeseirede Rosenborg.

- Det vil være som gull for oss nå. Vi har mistet medaljen i serien, og har lyst til å bite fra oss, sa trener Hege Riise til NRK for oppgjøret.

Og det gjorde de så absolutt.

Pangstart

Kampen var seks minutter gammel da LSK Kvinner tok ledelsen på en corner.

Justine Vanhaevermaet stanget ballen inn ved nærmeste stolperot. Den belgiske kvinnen fikk god hjelp av RBK-keeper Kristine Nøstmo, som lå på alle fire på streken. Thea Kyvåg var i nærheten av Nøstmo, men det var vanskelig å se av TV-bildene om det skjedde noe ureglementert i duellen.

FEIRETJustine Vanhaevermaet jubler med lagvenninner etter 1-0 målet i LSK-hallen. Foto: Vidar Ruud / NTB
FEIRETJustine Vanhaevermaet jubler med lagvenninner etter 1-0 målet i LSK-hallen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

I den påfølgende perioden var det LSK Kvinner som var nærmest mål. De gikk rett og slett i strupen på bortelaget - tydelig hevngjerrige. Kyvåg fikk en god mulighet inne i RBK-boksen etter ti minutter, men skuddforsøket suste over.

Det var RBK sleit på sin side med å få til noe offensivt før hvilen, og måte gå slukkøret inn til pause:

- Vi er unøyaktige og greier ikke å etablere nok spill på LSKs banehalvdel, var RBK-spiller Mali Lilleås Næss' dom overfor NRK.

Snytt for straffe

Slikt fortsatte det for Rosenborg i den andre omgangen. Bortelaget hadde ballen mest, men greide ikke å skape de store målsjansene.

Nærmest var de da Julie Blakstad suste inn i boksen etter 86 minutter og ladet kanonen. Skuddforsøket gikk rett i armen på Ina Gausdal - og så ut som et soleklart straffespark - men det ble ikke dømt straffe.

Dermed endte det med LSK-avansement, og Rosenborg gikk på sesongens første tap.

- Det er alltid kjipt å tape. Vi har ballen mye, men greier ikke å skape mye, sier RBK-trener Steinar Lien til NRK.

For Rosenborg handler alt om å sikre ligagullet søndag. Før siste runde leder Vålerenga serien med 35 poeng, like mange som RBK, mens Avaldsnes ligger på en tredjeplass med 3 poeng.

Søndag klokka 13 skal alt avgjøres. Rosenborg spiller borte mot Klepp, Avaldsnes borte mot Sandviken, mens Vålerenga tar imot Arna-Bjørnar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer