SCORET TO: Harry Kane var i storform på norsk jord i kveld. Foto: Scanpix
SCORET TO: Harry Kane var i storform på norsk jord i kveld. Foto: ScanpixVis mer

Slo tilbake etter EM-skandalen:- Akkurat det jeg ønsket

Én uke før Premier League-start har Harry Kane store ambisjoner både på sine og Tottenhams vegne.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Etter å ha blitt toppscorer i Premier League med 25 mål sist sesong, opplevde Harry Kane et antiklimaks i EM. 23-åringen måtte reise hjem fra Frankrike i skam sammen med resten av laget etter 8-delsfinaletapet for Island, uten en eneste nettkjenning.

«Bare glem det som skjedde», har trolig mange sagt til ham, men for en fotballspiller betyr det lite hva man gjorde for to måneder siden.

Det er den ferskeste opplevelsen på gressmatta som gir og fratar deg selvtillit. For Kanes del gjorde det derfor godt å returnere fra en kort ferie med to kontante scoringer på Ullevaal i kveldens kamp mot Inter.

- Det var deilig. Som spiss føles det alltid godt å score mål. I min første kamp tilbake, var det akkurat det jeg ønsket. Så vant vi 6-1 i tillegg, som er et fantastisk resultat, forteller Kane til Dagbladet i pressesonen på nasjonalarenaen.

Vil slå Zlatan

Forrige sesong holdt Kane stjernespisser som Agüero, Diego Costa og Jamie Vardy bak seg på toppscorerlista.

I løpet av de ni neste månedene ønsker London-karen å overgå også en annen superprofil, Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic.

- Han er åpenbart en fantastisk spiller som har vært i gamet og scoret mål i alle ligaene han har vært i, men jeg er selvsikker. Jeg vet at jeg bare må være fokusert og hjelpe laget mitt, da vil forhåpentligvis målene komme.

Det tror også Tottenham-stopper Toby Alderweireld. Belgieren er sikker på at Kane kan forsvare toppscorertittelen den kommende sesongen.

- Ja, selvfølgelig har jeg all tiltro til han. Han er ung, talentfull og har lidenskapen. Jeg er sikker på at han får en god sesong, sier Alderweireld til Dagbladet.

Går for ligatittelen

I løpet av sommeren er det ikke bare Ibrahimovic som har fått jobb i engelsk fotball. Managerne Pep Guardiola, José Mourinho og Antonio Conte har blitt hentet av henholdsvis Manchester City, Manchester United og Chelsea for å bringe den gjeveste tittelen til sine klubber.

I kampen om Premier League-troféet kan man heller ikke utelukke Arsenal, Liverpool og regjerende mester Leicester som utfordrerer til ligagullet.

Overfor Dagbladet røper imidlertid Kane at han er sikker på at Tottenham har det som skal til for å ta steget fra forrige sesongs tredjeplass til toppen av tabellen.

- Vi ønsker å vinne Premier League. Vi føler vi har et godt nok lag til å klare det. Andre lag har kjøpt spillere og fått inn nye managere, men vi har et solid fundament. Vi har vært sammen i noen år nå, og i tillegg fått inn noe nye, glitrende signeringer, forklarer 23-åringen, før han legger ti:

- Det blir tøft. Det er mange gode lag og managere i Premier League nå, men vi må bare fokusere på det vi vil gjøre og fortsette å forbedre oss som lag. Da tror jeg vi vil klare oss bra.