Eliteserien

Slo tilbake etter hets

Alexander Søderlund ble matchvinner da Rosenborg slo Mjøndalen 3-2. For tre dager siden ble han møtt med «fuck off»-banner.

LERKENDAL: Aleksander Søderlund var lettet etter at han endelig åpnet målkontoen i kveld. Video/Reporter: Kristoffer Løkås, Dagbladet TV Vis mer
  • Rosenborg - Mjøndalen 3-2 (2-1)

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg hadde kniven på strupen før kveldens kamp mot Mjøndalen. Seks poeng - og nest sisteplass i Eliteserien - har framstått som en uvirkelig realitet den siste tida.

Men mot Mjøndalen kom hjemmelaget godt i gang. Tre magiske minutter mellom 27 og 30 minutter sørget for 2-0-ledelse. Dette klarte Mjøndalen å hente opp, men i det 66. minutt skjøt utskjelte Alexander Søderlund Rosenborg opp i 3-2. Dette ble også sluttresultatet.

- Det var kaotisk, men vi var med på fighten. Det viktigste er likevel at vi tar tre poeng igjen, sier Søderlund til Eurosport.

- Scoringen min var kanskje litt heldig, men likevel viktig. Det er klart det smaker godt, forteller matchvinneren.

Spissen fikk dermed åpnet målkontoen for sesongen. På åtte kamper sto han oppført med null scoringer. I 16. mai-kampen mot Haugesund fanget TV-kameraene opp et banner på tribunen fra egne fans. Teksten var ren og skjær hets:

«Fuck off, Søder. Reis hjem med FKH.»

Færre tilskuere

Lerkendal var ikke et altfor oppløftende skue i kveld heller. I alle fall hvis vi tar utgangspunkt i tilskuertallet. Store seksjoner sto tomme, og speaker opplyste at tallet var 13.038. Trenden med færre folk på Lerkendal fortsetter.

LERKENDAL: En delvis skuffet og delvis stolt Mjøndalen-kaptein følte at laget hans gjorde mer enn nok til å slå Rosenborg i kveld. Video/Reporter: Kristoffer Løkås, Dagbladet TV. Vis mer

Rosenborg startet best. Laget hadde ballen mye, og etter 27 minutter sendte Tore Reginiussen laget i ledelsen. Scoringen kom etter corner, der det oppsto klabb og babb i Mjøndalen-forsvaret og manglende klareringer. Reginiussen endte med å dunke ballen i mål.

Bare tre minutter seinere skulle det komme mer. Vegar Eggen Hedenstad stormet opp på høyrekanten. Foran mål fant han Yann-Erik de Lanlay, som scoret. Det var et nydelig forarbeid av Eggen Hedenstad.

Nede på sidelinja kunne du se at trener Eirik Horneland var lettet. Gjennom hele første omgang hadde han vandret hvileløst rundt i den tekniske sonen. Nå var det som om han tenkte at «Rosenborg er på gang igjen».

HARDT PRESSET: Rosenborg-trener Eirik Horneland fikk en etterlengtet seier. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HARDT PRESSET: Rosenborg-trener Eirik Horneland fikk en etterlengtet seier. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Men naturligvis - sett med Rosenborg-øyne - måtte det bli uro inn mot pause denne gangen også. I det 39. minutt reduserte Stian Semb Aasmundsen til 1-2. Etter et flott Mjøndalen-angrep fikk Semb Aasmundsen ballen på 12-13 meter og skjøt den forbi André Hansen.

Dette betydde en andre omgang med stor nerve.

Emil Konradsen Ceide gikk ut for Rosenborg i pausen. Inn kom publikumsyndlingen Pål André Helland.

Energi

Reduseringen ga Mjøndalen fornyet energi. Gjestene startet andre omgang best. Et knallhardt langskudd fra Tonny Brochmann etter 13 minutter endte i tverrliggeren og ned - og var livsfarlig. Heller ikke den påfølgende corneren var ufarlig.

LERKENDAL: En lettet Pål André Helland brukte en bordellmetafor til å advare lagkamerater om å ikke ta av etter seieren. Video: Kristoffer Løkås, Dagbladet TV Vis mer

På dette tidspunktet var Rosenborg heldig som ledet 2-1. Mjøndalen hevet seg flere hakk fra første omgang. Og i det 65. minutt kom belønningen: Brochmann fikk ballen på bakerste stolpe, driblet av en mann og utliknet til 2-2.

Da så det mørkt ut for Rosenborg. Men bare minuttet seinere økte Alexander Søderlund til 3-2. Han vant en løpsduell og skjøt mellom beina til Mjøndalen-keeper Mathias Eriksen Ranmark.

Mjøndalen fortsatte presset de hadde startet før det siste baklengsmålet. Men gjestene klarte aldri å utlikne.

3-2-seieren sørger for en smule arbeidsro for hardt pressede Eirik Horneland på Lerkendal.

- Men vi er ikke friskmeldt ennå, tydeliggjør Tore Reginiussen til Eurosport.