Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slo tilbake etter kritikk

West Ham holdt nullen i over en time av byderbyet mot Tottenham, men et selvmål av Tomás Soucek og Harry Kanes første mål i år ga hjemmelaget 2-0-seier.

SIKKER: Harry Kane fikk sjansen alene med keeper - og avgjorde oppgjøret for hjemmelaget. Foto: NTB Scanpix
SIKKER: Harry Kane fikk sjansen alene med keeper - og avgjorde oppgjøret for hjemmelaget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

West Ham holdt nullen i over en time av byderbyet mot Tottenham, men et selvmål av Tomás Soucek og Harry Kanes første mål i år ga hjemmelaget 2-0-seier.

For West Ham var det en forsvarskamp, men Jarrod Bowen var nær utlikning med et stolpetreff etter hjørnespark i det 78. minutt. Lykken var på Tottenhams side, og laget tok sin første seier på åtte kamper. Laget henger med i kampen om mesterligaplass.

Tottenham er seks poeng bak fjerdeplasserte Chelsea, men bare ett bak Manchester United på femteplass. Den plassen gir CL-spill dersom utelukkelsen av Manchester City opprettholdes.

West Ham er i akutt poengnød i bunnsjiktet og solgte seg dyrt, men José Mourinho kan fortsatt skryte av at han aldri har tapt for et lag ledet av David Moyes. Etter 14 duller har han statistikken 9-5-0.

- Det var vanskelig. David Moyes er en god trener og organiserer laget sitt bra, men West Ham hadde en hviledag mindre enn oss, og det er viktig i denne perioden. Vi begynte å skape ting da vi intensiverte presset, sa Mourinho til TV 2 og medga at det første målet var heldig.

Tottenham fikk ikke mål før laget fikk hjelp av en motspiller. I det 64. minutt kastet Lucas Moura seg inn i en hodeduell på et hjørnespark fra høyre, men traff ikke ballen ordentlig. Via Davinson Sánchez endret den retning igjen og traff hælen til en uheldig Soucek, som fortvilet så ballen forsvinne i eget mål.

Harry Kane hadde i sin 200. Premier League-kamp flere sjanser før han i det 82. minutt fikk sin første scoring siden 28. desember. På en kontring ble han spilt gjennom av Son Heung-min og scoret alene med keeper.

Bremset av VAR

De par første gangene det var farlig foran mål hadde ballen vært ute eller linjemannen vinket for offside. Lucas Moura sto for den første ordentlige sjansen etter halvspilt første omgang med et skudd fra 20 meter som både skrudde og duppet. Lukasz Fabianski tok ingen sjanser og vippet ballen over.

Tottenham etablerte et stort press, men slet med å komme til sjanser mot et godt befolket og velorganisert West Ham-forsvar. I det 45. minutt så Son Heung-min ut til å ha slått hull i gjesteforsvaret da han vendte av Ryan Fredericks og banket ballen i hjørnet, men VAR grep inn og kom til at han var noen centimeter offside.

På overtid i omgangen fikk Lucas ballen i god posisjon, men skjøt svakt utenfor.

Fem minutter ut i 2. omgang var Harry Kane nær scoring med en frekk hælflikk bak standbeinet på innlegget fra Serge Aurier. Fabianski blokkerte til corner.

Kane-kritikk

SEIER: Brann står med full pott og to seire på to kamper etter tre poeng mot Viking på hjemmebane søndag. Video: Fotball Media. Vis mer

West Ham hadde knapt nærmet seg Tottenham-målet, men i det 54. minutt kom Pablo Fornals til avslutning fra god posisjon etter noen fine kombinasjoner på høyresiden. Han traff ikke ballen ordentlig, og ballen rullet utenfor.

Kane kom til en ny stor sjanse etter en herlig Spurs-kontring der han ble spilt fram av Giovani Lo Celso, men avslutningen snek seg på feil side av lengste stolpe. Til slutt kom målene likevel.

Kane scoret sitt 137. seriemål og var på overtid nær nummer 138. Sergio Agüero er den eneste med flere mål i løpet av sine 200 første PL-kamper for en og samme klubb. Han greide 138.

Kane har vært skadd siden 1. januar, men gjorde comeback mot Manchester United sist fredag. Etter å ha blitt registrert med bare 36 ballberøringer i løpet av 90 minutter vanket det kritikk fra flere fotballeksperter.

Tidligere Arsenal-spiller Paul Merson ga blant annet uttrykk for at måten Mourinho ønsker å spille fotball på vil gjøre det vrient for Kane å score 25-30 mål i løpet av en sesong.

I dag slo Kane tilbake.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!