STORSPILTE: Silje Solberg la inn en god søknad om å få være med i vinterens EM da hun storspilte mot Frankrike i kveld. Her fra en kamp mot Tyskland i mars. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORSPILTE: Silje Solberg la inn en god søknad om å få være med i vinterens EM da hun storspilte mot Frankrike i kveld. Her fra en kamp mot Tyskland i mars. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Slo tilbake etter OL-nedturen og storspilte da Norge slo Frankrike

Begge lag manglet flere stjerner.

Silje Solberg fikk et par baller rett i fleisen, men storspilte da håndballjentene slo Frankrike 19-17 torsdag. Etter OL-nedturen sendte hun inn en tung EM-søknad.

Et svært nykomponert Norge møtte en fransk utgave som også manglet flere sentrale spillere.

Det åpnet ille for de norske med åpent midtforsvar, tekniske feil og bomskudd. Men 2-4 ble på ikke så lange tiden til norsk ledelse 7-5.

Solberg reddet ni av de 15 første skuddene hun fikk på seg. Det holdt Norge i føringen. Etter snaut elleve minutter rant også neseblodet på henne etter et fransk skudd.

Issy Paris-proffen fikk ikke spille OL, men var i Rio de Janeiro som reserve hele tiden. Nå vil hun inn i troppen igjen til EM.

Kari Aalvik Grimsbø er et klart førstevalg, og Solberg må danke ut veteranen Katrine Lunde for å komme med.

Det kan fort bli slik.

Ribbet

Landslagssjef Thorir Hergeirsson kommer til å sjekke ut mange ferske spillere denne uka. Det preget spillet mot Frankrike, og slik blir det trolig også i lengre perioder i helgen.

Det var i angrepet det haltet mest. Bare ni norske mål før pause sier sitt.

Veteranen Camilla Herrem hadde noen flotte avslutninger i annen omgang, blant annet et trickskudd fra kanten.

Torsdag stilte Norge med bare fire jenter fra OL-troppen som tok bronse. Ni spillere derfra, flere av disse storstjerner, er ikke med i Danmark: Grimsbø, Lunde (skadd), Mari Molid, Ida Alstad, Heidi Løke, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Sanna Solberg (skadd) og Amanda Kurtovic (skadd).

Reprise

Norge fortsetter turneringen mot OL-mester Russland (stiller redusert i forhold til Rio de Janeiro-lekene) lørdag og Danmark søndag.

I november spiller de norske jentene tre kamper i Stavanger. Det blir mot samme motstandere som i den pågående turneringen i Danmark.

EM-sluttspillet i Sverige går med Norge som tittelforsvarer og starter 3. desember.

(NTB)