Slo tilbake etter OL-nedturen og storspilte da Norge slo Frankrike

Begge lag manglet flere stjerner.

STORSPILTE: Silje Solberg la inn en god søknad om å få være med i vinterens EM da hun storspilte mot Frankrike i kveld. Her fra en kamp mot Tyskland i mars. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORSPILTE: Silje Solberg la inn en god søknad om å få være med i vinterens EM da hun storspilte mot Frankrike i kveld. Her fra en kamp mot Tyskland i mars. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Silje Solberg fikk et par baller rett i fleisen, men storspilte da håndballjentene slo Frankrike 19-17 torsdag. Etter OL-nedturen sendte hun inn en tung EM-søknad.

Et svært nykomponert Norge møtte en fransk utgave som også manglet flere sentrale spillere.

Det åpnet ille for de norske med åpent midtforsvar, tekniske feil og bomskudd. Men 2-4 ble på ikke så lange tiden til norsk ledelse 7-5.

Solberg reddet ni av de 15 første skuddene hun fikk på seg. Det holdt Norge i føringen. Etter snaut elleve minutter rant også neseblodet på henne etter et fransk skudd.

Issy Paris-proffen fikk ikke spille OL, men var i Rio de Janeiro som reserve hele tiden. Nå vil hun inn i troppen igjen til EM.

Kari Aalvik Grimsbø er et klart førstevalg, og Solberg må danke ut veteranen Katrine Lunde for å komme med.

Det kan fort bli slik.

Ribbet

Landslagssjef Thorir Hergeirsson kommer til å sjekke ut mange ferske spillere denne uka. Det preget spillet mot Frankrike, og slik blir det trolig også i lengre perioder i helgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer