Slo tilbake etter OL-nedturen og storspilte da Norge slo Frankrike

Begge lag manglet flere stjerner.

STORSPILTE: Silje Solberg la inn en god søknad om å få være med i vinterens EM da hun storspilte mot Frankrike i kveld. Her fra en kamp mot Tyskland i mars. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORSPILTE: Silje Solberg la inn en god søknad om å få være med i vinterens EM da hun storspilte mot Frankrike i kveld. Her fra en kamp mot Tyskland i mars. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Silje Solberg fikk et par baller rett i fleisen, men storspilte da håndballjentene slo Frankrike 19-17 torsdag. Etter OL-nedturen sendte hun inn en tung EM-søknad.

Et svært nykomponert Norge møtte en fransk utgave som også manglet flere sentrale spillere.

Det åpnet ille for de norske med åpent midtforsvar, tekniske feil og bomskudd. Men 2-4 ble på ikke så lange tiden til norsk ledelse 7-5.

Solberg reddet ni av de 15 første skuddene hun fikk på seg. Det holdt Norge i føringen. Etter snaut elleve minutter rant også neseblodet på henne etter et fransk skudd.

Issy Paris-proffen fikk ikke spille OL, men var i Rio de Janeiro som reserve hele tiden. Nå vil hun inn i troppen igjen til EM.

Kari Aalvik Grimsbø er et klart førstevalg, og Solberg må danke ut veteranen Katrine Lunde for å komme med.

Det kan fort bli slik.

Ribbet

Landslagssjef Thorir Hergeirsson kommer til å sjekke ut mange ferske spillere denne uka. Det preget spillet mot Frankrike, og slik blir det trolig også i lengre perioder i helgen.

Det var i angrepet det haltet mest. Bare ni norske mål før pause sier sitt.

Veteranen Camilla Herrem hadde noen flotte avslutninger i annen omgang, blant annet et trickskudd fra kanten.

Torsdag stilte Norge med bare fire jenter fra OL-troppen som tok bronse. Ni spillere derfra, flere av disse storstjerner, er ikke med i Danmark: Grimsbø, Lunde (skadd), Mari Molid, Ida Alstad, Heidi Løke, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Sanna Solberg (skadd) og Amanda Kurtovic (skadd).

Reprise

Norge fortsetter turneringen mot OL-mester Russland (stiller redusert i forhold til Rio de Janeiro-lekene) lørdag og Danmark søndag.

I november spiller de norske jentene tre kamper i Stavanger. Det blir mot samme motstandere som i den pågående turneringen i Danmark.

EM-sluttspillet i Sverige går med Norge som tittelforsvarer og starter 3. desember.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer