Liverpool - Newcastle 3-1

Slo tilbake etter sjokk og skade

Newcastle tok Liverpool på senga i åpningsminuttene. Så kom skaden som satte fart på Jürgen Klopps menn, da Roberto Firmino ble kastet inn fra benken og herjet på direkten sammen med Sadio Mané.

HERJET: Roberto Firmino og Sadio Mané herjet med Newcastle. Foto: NTB ScanpixS
HERJET: Roberto Firmino og Sadio Mané herjet med Newcastle. Foto: NTB ScanpixS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Newcastle 3-1 (2-1)

En ekkel følelse spredde seg blant Liverpool-fansen på Anfield den første halvtimen hjemme mot Newcastle.

Stjernespiss Firmino ble benket på grunn av lang reise og tøff belastning i landslagspausen og var savnet fra start.

Så sjokkerte Newcastle de regjerende Champions League-vinnerne i åpningsminuttene. Jetro Willems mottok ballen fra Christian Atsu, fintet vekk Trent Alexander-Arnold og hamret ballen i vinkelen på aldeles mesterlig vis.

Liverpool stanget den første halvtimen og slet med å skape sjanser og trenge seg gjennom muren av lavtliggende Newcastle-spillere som øynet en sensasjon.

Vendepunktet

Men det siste kvarteret før hvilen fikk vertene hull på byllen. Sadio Mané tok ansvar da Firmino satt på benken, mens Mohamed Salah var tilnærmet usynlig før hvilen.

DRØMMEMÅL: Mohamed Salah og Roberto Firmino kombinerte inn et lekkert 3-1-mål. Foto: NTB Scanpix
DRØMMEMÅL: Mohamed Salah og Roberto Firmino kombinerte inn et lekkert 3-1-mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mané mottok ballen fra Andrew Robertson før han banket ballen i krysset fra kanten av 16-meteren på vakkert og effektivt vis.

Så ble spissvikar Divock Origi skadet, like før pause. Firmino kom inn fra benken og brukte ikke lang tid på banen før han vant ballen i farlig posisjon og spilte fri Mané.

Senegaleseren fikk - med litt hjelp fra svakt keeperspill av Martin Dúbravka - tråklet med seg ballen i mål og scoret sitt andre mål for dagen.

Skaden som framprovoserte innbyttet av Firmino satte virkelig fart på Liverpool, som så ut som et helt annet lag etter hvilen og kjørte over gjestene fra Newcastle.

Drømmescoring

Etter pause kom sjansene langt oftere enn i 1. omgangen, og Firmino var svært sentral i en rekke strålende angrep for vertene.

Det ultimate eksempelet kom etter 72 minutter. Salah spilte vegg med Firmino, som flikket ballen nydelige videre til storscoreren fra Egypt. Salah dro seg helt inn i femmeteren før han plasserte inn 3-1 med en presis avslutning i motsatt hjørne.

Liverpool dominerte 2. omgangen fullstendig og hadde stålkontroll etter at Salah og Mané fikk en brilliant Firmino mellom seg som midtspiss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer