Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool - Tottenham 2-1

Slo tilbake etter sjokkstart

Tottenham rystet Liverpool, men de rødkledde kjempet med seg tre viktige poeng etter en sterk snuoperasjon.

JUBEL: Jordan Henderson. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Jordan Henderson. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • .Liverpool - Tottenham 2-1 (0-1)

Tottenham fikk en drømmestart mot Liverpool. Før klokka hadde passert ett minutt stanget Harry Kane inn kampens første mål.

En liten stund så det ut som Liverpool skulle gå på sesongens første tap, og at Premier League skulle bli jevnere enn på lenge.

Slik skulle det ikke gå.

I en åpen og innholdsrik kamp var det Liverpool som var mest effektive offensivt. Jordan Henderson utliknet etter 52 minutter, før Mohamed Salah var sikkert fra krittmerke da Liverpool fikk straffe 74 minutter ut i kampen.

Dermed er Liverpool fortsatt seks poeng foran Manchester City, mens Tottenham faller til en ellevteplass på tabellen, 16 poeng bak Liverpool.

- Vi er lettet og glad over de tre poengene. Vi spilte bra, selv om vi ikke fikk en bra start. Vi slo tilbake og kjempet på. Vi visste at vi kom til å få mål hvis vi fortsatte på den måten, sier Jordan Henderson i et intervju vist på TV 2.

Han fortsatte:

- Det er deilig å få et mål, men jeg er glad vi fikk tre poeng. Det er det viktigste.

Tottenham-spiss Harry Kane var selvfølgelig skuffet. Overfor BBC sier han:

- Liverpool kommer unna med det meste om dagen. Det gjør vondt å tape, men vi må ikke grave oss for langt ned, selv om vi ikke har vært gode nok.

2-1: Mohamed Salah feirer etter å ha scoret på straffespark. Foto: NTB Scanpix
2-1: Mohamed Salah feirer etter å ha scoret på straffespark. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pangstart

Tottenham rystet hjemmelaget allerede før minuttet var spilt på Anfield.

Son kom inn mot boksen og ladet skuddfoten. Ballen fløy i tverrliggeren og landet på hodet til Harry Kane, som sto helt mutters alene på bakre stolpe. Han var selvfølgelig sikker.

I minuttene etter målet var det bortelaget som styrte oppgjøret, men etter tjue minutter sa det virkelig pang.

De neste ti minuttene krydde det av sjansen. Først hadde Christian Eriksen og Kane en dobbeltsjanse, før Virgil van Dijk stanget ballen like over mål da halvtimen var spilt.

Minuttet etter måtte Paulo Gazzaniga levere en praktredning på et langskudd fra Trent Alexander-Arnold, før Mane var nære å stange inn utlikningen.

Kampen kokte, men utrolig nok sto det 0-1 til pause. I denne kampen kunne begge lagene ha scoret flere mål.

MÅL: Harry Kane stanger inn kampens første mål. Foto: NTB Scanpix
MÅL: Harry Kane stanger inn kampens første mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sjansebonanza

Det var mange sjanser før pause, og med et Liverpool-lag som måtte framover i banen, var forretningene at det skulle fortsette også etter hvilen. Liverpool kom til å gi bort mye bakrom, og Merseyside-laget er også farlige framover.

Og som sagt, som gjort.

Før 50 minuttet var spilt hadde Firmino en skummel heading, og Son avsluttet en rask Tottenham-overgang med å skyte ballen på innsida av tverrliggeren og ut av mål.

Det måtte komme et mål, og det var til slutt Jordan Henderson som ordnet det. 54 minutter var spilt da Liverpool-kapteinen snek seg fri på bakre stolpe etter at Fabinho vippet ballen inn i boksen, og da ballen kom greide han å slite den inn forbi Gazzaniga.

INGEN OVER: Ingen scorer mer enn Erling Braut Haaland i Champions League. Video: Viasat Vis mer

Anfield eksploderte.

Straffe avgjorde

Etter utlikningen roet Liverpool seg ned noen hakk, mens Tottenham også virket fornøyd med ett poeng.

Det var de rødkledde som så farligst ut, og Salah og Mane hadde hver sin halvsjanse til å avgjøre kampen.

Det som skulle avgjøre kampen, eller rettere sagt DEN som skulle avgjøre, var Serge Aurier. Tottenham-forsvareren greide å sparke ned Mané inne i egen boks. Liverpool-angriperen var rutinert og kom seg mellom ball og mann, og da han ble tatt var veien til gresset kort.

Klar straffe, og Salah scoret fra krittmerket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media