Slo tilbake etter skadeproblemer

Og når tror HamKam-sjefen på bedre tider.

(Dagbladet.no): HamKam - Rosenborg 2-1.

Foran 2006-sesongen ble den da 15 år gamle Marcus Pedersen presentert her på disse sidene, som en del av Dagbladet.nos talentserie.

I dag ble unggutten HamKams store, store helt da han senket Rosenborg med en suberb lobb i kampens aller siste sekund.

Men tida som har gått siden 15 åringen gikk i 10.-klasse og var klar for treningsleir med Liverpool, har ikke akkurat vært problemfri.

- På grunn av skader og sjukdom har han nesten ikke gjennomført en full treningsuke på halvannet år, forteller HamKams sportssjef, Lars Tjærnås, til Dagbladet.no. 

Lengsel

Sett i lys av det, er det ikke vanskelig å forstå 18 åringens utbrudd etter kampslutt i kveld:

- Dette har jeg lengtet etter lenge!

Slo tilbake etter skadeproblemer

Og sjøl om han dukket opp ut av intet foran RBKs mål i dag, er ikke Tjærnås overrasket:

- Tross problemene han har hatt, har det aldri vært noen tvil om at han er en førsteklasses målscorer. Det har han også vist på aldersbestemte landslag, sier den tidligere treneren.

- Holder Marcus seg skadefri nå, kan han bidra med mye framover, håper Tjærnås.

- Mektig stolt

I likhet med Markus Ringberg, som «holdt på å falle gjennom banen» da Pedersen sikret de tre svært viktige poengene, reagerte sportssjefen sterkt på den flotte scoringen. 

- Jeg tror jeg kan skrive bok om de sekundene der. Det føltes som at dette var dagen da vi kunne male Briskeby grønt og hvitt igjen. Vi hadde muligheten til å gi folk ny tro på oss, og det klarte gutta, skryter Tjærnås.

- Jeg er mektig stolt av innsatsen de la ned. Å få 1-1 i trynet etter alt det vi har opplevd, skal det mye til for å snu. Det krever ryggrad, understreker han.

Håper på ny flytsone

ENDELIG JUBEL: Marcus Pedersens scoring sikret den første HamKam-seieren i Tippeligaen siden 6. april, mot Viking. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
ENDELIG JUBEL: Marcus Pedersens scoring sikret den første HamKam-seieren i Tippeligaen siden 6. april, mot Viking. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

- Dette er kanskje akkurat hva dere trenger for å snu den vonde trenden?

- Ja, jeg tror kanskje det. Jeg følte det motsatte da vi tapte kampen mot Lyn marginalt (1-2, journ.anm.). Den kampen tok oss ut av flytsonen, men kanskje kan dagens seier ta oss tilbake i den, svarer Tjærnås.

Samtidig advarer han sterkt mot å ta helt av.

- Vi ligger fortsatt der vi ligger, det vil si nederst på tabellen. Så det er fortsatt masse arbeid som må gjøres. Men dagens seier inspirerer i alle fall.