Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slo tilbake etter skandalen

Maren Lundby var best av alle i kvalifiseringen til verdenscuprennet i hopp i Granåsen onsdag. Silje Opseth fikk en ny opptur.

NY ANDREPLASS: For  Silje Opseth fra Norge jubler etter Raw Air turneringen i verdenscup hopp for kvinner i den store Lysgårdsbakken på Lillehammer.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
NY ANDREPLASS: For Silje Opseth fra Norge jubler etter Raw Air turneringen i verdenscup hopp for kvinner i den store Lysgårdsbakken på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Lundby landet på 123,5 meter i sitt hopp og slo med det formsterke Opseth knepent. Kun fire tideler skilte de to lagvenninnene.

Opseth måtte tåle en kolossal nedtur da det hun trodde var karrierens første verdenscupseier røk som følge av en regnetabbe på Lillehammer tirsdag. Den skuffelsen hadde åpenbart Holeværingen-hopperen lagt raskt bak seg.

Onsdag landet hun på 123 meter i kvalifiseringen i Granåsen.

Opseth fulgte nærmest ledende Lundby i Raw Air-sammendraget foran onsdagens hopp, og der distanserte den norske duoen konkurrentene ytterligere.

BEST: Maren Lundby. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
BEST: Maren Lundby. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Kun to konkurransehopp gjenstår av årets Raw Air-turnering for kvinner. Den avsluttes torsdag.

Anna Odine Strøm har til gode å ta ut hele sitt potensial i vinter. Onsdag fikk den ryggplagede Alta-jenta til et jevnt godt hopp i Granåsen. Med 109 meter ble hun nummer 14 i kvalifiseringen.

Mosjøen-jenta Eirin Maria Kvandal fikk sjansen i verdenscupen for aller første gang onsdag, og takket for tillit med et meget godt hopp. Med 109,5 meter hadde debutanten ingen problemer med å kvalifisere for torsdagens renn.

18-åringen endte til slutt på en svært solid 18.-plass.

Hele Norges coronakart