Slo tilbake etter slakt fra Brann-profil

Det gikk en kule varmt mellom Brann-spiller Veton Berisha og Mjøndalens kaptein Christian Gauseth før dagens oppgjør.

JUBEL OG SKUFELSE: Mjøndalens Vetle Dragsnes gratuleres med 2-1 scoringen. Mjøndalen møter Brann hjemme på Consto Arena i søndagens kamp i eliteserien fotball.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JUBEL OG SKUFELSE: Mjøndalens Vetle Dragsnes gratuleres med 2-1 scoringen. Mjøndalen møter Brann hjemme på Consto Arena i søndagens kamp i eliteserien fotball. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
  • Mjøndalen - Brann 2 - 1

Bakgrunnen er et sitat Berisha hadde i Bergensavisen denne uka. Branns angrepsspiller reagerte på at Gauseth hadde kritisert Brann i rollen som ekspert for Eurosport.

- Christian Gauseth, ja … Hvor skal jeg begynne. Han er ikke en god nok spiller til å mene så mye som han gjør. Når man skal åpne kjeften så ofte og mene ting om andre, så burde man være en god del bedre, sa Berisha til BA.

Han fortsatte:

- Ta Zlatan for eksempel. Han kan mene så mye han vil, for han leverer. Det gjør ikke Gauseth. Og det er det ikke bare jeg som mener. Du kan sitere meg på at det er mange fotballspillere i Norge som mener det.

Munnhoggeri

Før dagens oppgjør hadde Eurosport (naturlig nok) samlet de to til en prat. Og da ble det meldt litt fra begge to.

Berisha gjentok at han ikke mener Gauseth er god nok til å kritisere andre, før Gauseth slo tilbake.

Samtalen til Eurosport gikk cirka sånn her:

  • Gauseth: - Hvor mange mål har du i år?
  • Berisha: - Jeg har tre.
  • Gauseth: Hvor spiller du på banen?
  • Berisha: - Jeg er ving.
  • Gauseth: - Ja, ok. Angrepsspiller.

Så var Gauseth raskt på med at nevne at han også hadde tre mål - som defensiv midtbanespiller.

INGEN GOD DAG: For Veton Berisha og Brann. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
INGEN GOD DAG: For Veton Berisha og Brann. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Gauseth vant duellen

Munnhoggeriet før kamp ga selvfølgelig litt ekstra krydder til dagens oppgjør. I cocktailen kan du også legge til at Brann burde vinne for å henge med kampen om medalje og at Mjøndalen har kort vei ned til nedrykksstriden.

Stian Aasmundsen sendte hjemmelaget opp i ledelsen etter åtte minutter, før Daouda Bamba utliknet for Brann etter 19 minutter.

Så skulle Gauseth få spille en birolle i kampen, men en stor rolle i duellen mot Berisha.

59 minutter var spilt da han serverte lagkamerat Vetle Dragsnes ballen på Branns banehalvdel. Mjøndalen-backen tok noen skritt framover og dunket til fra 20 meter. Ballen gikk via en Brann-spiller og dalte i en bue over keeperen, og Mjøndalen var i ledelsen igjen.

Det må være lov å si at det nok er på lista over de minst ferdigscorede målgivende pasningene i eliteseriehistorien, men for laget fra Nedre Eiker var det et svært viktig mål.

Og selvfølgelig viktig for Gauseth selv …

Brann fikk et voldsomt press i kampens siste minutter, men greide ikke å få inn utlikningen. Veton Berisha fikk en god sjanse like før slutt, men en heroisk Mjøndalen-spiller greide å blokke skuddforsøket.

Dermed tok Mjøndalen alle poengene.

- Dette var selvfølgelig fantastisk deilig. Jeg synes vi vinner fortjent også. Vi spilte bra i den andre omgangen, og skapte mye sjanser. Vi både kunne og burde ha fått 3-1, uttalte Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport etter kampen.

Irritert

Etter oppgjøret var nevnte Berisha frustrert:

- Elendig, var hans første ord til Eurosport.

På spørsmål om hva som irritere han, sa Berisha:

- At vi ikke spiller, at vi ikke klarer å slå de. Det er et lag vi skal slå og det er helt elendig, utdypet han.