Lionel Messi

Slo tilbake etter slakt

Lionel Messi gjorde sitt første PSG-mål da de seiret over Manchester City i tirsdagens Champions League-oppgjør. Men ikke alt er rosenrødt for nykommeren, som får kritikk for sin oppførsel i kulissene.

FÅR KRITIKK: Lionel Messi blir kritisert for å stenge lagkompis Mbappé ute fra laget. Bilde: Reuters/NTB
FÅR KRITIKK: Lionel Messi blir kritisert for å stenge lagkompis Mbappé ute fra laget. Bilde: Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Paris Saint-Germain - Manchester City 2 - 0

Tirsdagens Champions League-oppgjør endte til slutt i PSGs favør. Idrissa Gueye og Lionel Messi sørget for det.

Det skulle ta seks uker og tre starter. Men tilbake fra banken etter kneskade gjorde Messi sin første PSG-scoring, etter at han meldte overgang fra Barcelona. Klubben han spilte for i hele 17 år.

- God klem der mellom Mbappé og Messi, kanskje de får litt ro rundt seg, sier TV2s fotballekspert, Endre Olav Osnes.

For i forkant av storoppgjøret er det en helt annen kamp som har utspilt seg i kulissene for stjernespissen, som ikke bare har fått positiv omtale.

Flere franske medier har nemlig rapportert om bråk innad i klubben, hvor Mbappé angivelig skal føle seg utestengt av nykommeren og Neymar, skriver TV2 og Nettavisen.

- Vis respekt

Konflikten har fått den tidligere stjernespissen Nicolas Anelka i tale. Han mener det er på tide at Messi blant annet viser Mbappé respekt.

- Messi var i Barcelona, men nå må han servere Mbappé. Han har vært i klubben i fem år og Messi er nødt til å vise han respekt, følger en tydelig Anelka opp, ifølge Le Parisien, ifølge Daily Mail.

At Mbappé også er klubbens nummer en, er også grunn til å behandle han bedre, ifølge Anelka.

- Mbappé må lede klubbens angrep fordi han er deres nummer én, sier han.

Mbappé sin kontrakt med PSG går ut til sommeren, og han skal angivelig ikke være interessert i å forlenge med storklubben.

Drømmestart

Det ble imidlertid en drømmestart for PSG i storoppgjøret på hjemmebane da Idrissa Gueye fikk ballen fra sjumeteren. For med ballen limt opp i krysset sørget har for å sette press på den engelske storklubben som troner tabelltoppen i Premier League.

Etter drøye halvtimen spilt vartet City opp med en trippelsjanse som tok pusten fra enhver PSG-spiller. Sterling headet først inn i tverrliggeren. Silva fikk deretter muligheten fra tremeteren, men gjorde som lagkompisen. Heller ikke på forsøk nummer skulle de lykkes.

Manchester City presset på i bølge etter bølge, med PSG sto imot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer