Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United vant 1-0 mot Leicester

Slo tilbake mot kritikerne

Manchester United trosset skadene, og tok tre sterke poeng mot Leicester på Old Trafford.

ETTERLENGTET SEIER: Etter tre kamper uten seier, slo Marcus Rashford og co. tilbake mot Leicester. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix
ETTERLENGTET SEIER: Etter tre kamper uten seier, slo Marcus Rashford og co. tilbake mot Leicester. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
  • Man Utd - Leicester 1-0 (1-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Etter klubbens verste start i serien på 27 år, med bare fem poeng på fire kamper, skulle Ole Gunnar Solskjær og co. slå tilbake etter landslagspausen mot et Leicester i form.

Statistikken talte også for dem. Ni av de ti siste møtene dem imellom på Old Trafford endte med seier til Manchester United. Unntaket er ikke overraskende da Leicester vant ligaen på sensasjonelt vis i 15/16.

I løpet av to uker har derimot skadene hopet seg opp for de røde djevlene, og dermed fikk blant annet Nemanja Matic og Andreas Pereira tillit fra start mot Brendan Rodgers menn.

Derfor ble mange overrasket da Manchester United trakk det lengste strået.

Leicester utropt som favoritter

Målet kom etter en straffe fra Marcus Rashford. Det smakte nok godt for Ole Gunnar Solskjær etter to bom fra ellevemeteren av nevnte Rashford og Paul Pogba i tidligere kamper.

- Vi må ikke lure oss selv, vi spilte ikke en bra kamp. Vi var fantastiske de første 25 minuttene, men så mistet vi gradvis kontrollen. På slutten hadde vi gjenvunnet kontrollen igjen, sa Solskjær etter kampen, ifølge Sky Sports.

- I dag var den første gangen denne sesongen, hvis man ser bort fra perioder mot Chelsea, hvor vi har måttet forsvare oss som et lag i lengre perioder, så å holde nullen er tilfredsstillende. De første tjue minuttene var bare så fantastiske å se på, hvis man var nøytral, fortsatte nordmannen.

Dermed gjorde Manchester United noen spådommer til skamme.

Flere eksperter hadde nemlig utropt Leicester som favoritter på grunn av den gode starten av de blåkledde, den svake starten til United, og de mange skadene de har måttet håndtere.

- Jeg blir sjokkert om Manchester United vinner i dag, sa blant annet Sky Sports-ekspert Paul Merson før kampen, og viste til tapet av Paul Pogba.

Saken fortsetter under bildet.

SIKKER: Marcus Rashford sendte Kasper Schmeichel feil vei fra straffemerket, og scoret 1-0 for Manchester United. Foto: Martin Rickett / Pa Photos
/ NTB Scanpix
SIKKER: Marcus Rashford sendte Kasper Schmeichel feil vei fra straffemerket, og scoret 1-0 for Manchester United. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

- Streng straffe

Mottakelsen på Old Trafford var god, selv om United-fansen uten tvil har hatt det vondt den siste tida. De rødkledde på tribunen fikk også se en energisk start.

Etter en flott frisparkforsøk av Andreas Pereira, en god David de Gea-redning på et skudd fra Jamie Vardy, fikk United sin tredje straffe for sesongen da Marcus Rashford gikk i bakken i en duell med Çaglar Söyüncü.

Tyrkeren kroppstaklet Rashford unna ballen, men så samtidig ut til å få en liten touch på ballen. Billig, vil noen si.

Statistisk sett blir det scoret på 75 prosent av straffer, men slik har det ikke vært i United. Hittil har både Rashford og Paul Pogba brent hver sin straffe, der begge ble svært utslagsgivende.

Når du derimot er mannen som skal ta straffen som kan sørge for et comeback i Champions League etter 0-2-tap på hjemmebane - og treffer - lar du deg ikke prege for mye, og det viste Rashford, som var sikker i duellen mot Schmeichel.

- Som forsvarsspiller synes jeg det er strengt. Den er ikke klar. Jeg har sett at det ikke har blitt dømt straffe før. Men det var et flott skudd av Rashford, sa tidligere City-spiller Micah Richards til BBC.

Maguire viste seg fram

Det høye tempoet fortsatte, men vi måtte vente til halvtimen spilt før den neste store sjansen kom.

Ben Chilwell prøvde lykken etter at en ball spratt ut i returrommet etter en corner. Skuddet til venstrebacken fikk en fin dupp, men De Gea - som har hatt litt problemer med langskudd i det siste - fistet kula over.

Andre omgang startet også rolig. Nå spilte Maguire med Leicester-fansen på venstre flanke.

Bortesupporterne forsøkte psyke ut sin tidligere helt med diverse rop, men da Maguire viste styrke og skuffet Demarai Gray utover sidelinja i en duell, klappet United-fansen sarkastisk tilbake.

Maguire fortsatte å vinne flere dueller, til enda mer jubel blant hjemmefansen.

Klatrer på tabellen

Manchester United skapte ikke all verdens av farligheter etter hvilen, men Rashford har vist at han kan skape ting mye ut av intet før, og det gikk et gisp gjennom publikum da unggutten smalt et frispark i tverrliggeren fra 25 meter.

Wilfred Ndidi kom med et skremmeskudd for Leicester tre minutter på overtid, men heldigvis for de rødkledde snek det seg utenfor stolpen.

Manchester United klatrer dermed opp på fjerdeplass på tabellen etter fem spilte kamper, men kan bli passert av Arsenal, Everton og West Ham seinere.

Nå venter Astana på hjemmebane i den første gruppespillskampen i Europa League, før United reiser til London for å møte West Ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media