Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slo tilbake mot kritikerne

Åge Hareides danske landslag har fått kritikk for måten Sveits ble beseiret på i EM-kvalifiseringen lørdag. Det har nordmannen liten forståelse for.

LANDSLAGSTRENER: Åge Hareide.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LANDSLAGSTRENER: Åge Hareide. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Den meget viktige 1-0-seieren ble kjempet i land av et dansk landslag som spilte mange lange baller og skapte få sjanser. Sveitserne var på sin side bedre med ballen og hadde flere kvalifiserte avslutninger på mål.

I etterkant har derfor både TV-kanaler og aviser stilt spørsmål ved underholdningsverdien i det Hareides mannskap viste på hjemmebane. En mild pipekonsert i pausen indikerte også at fansen ikke var imponert.

Mandag slo Hareide tilbake på et pressemøte foran tirsdagens privatlandskamp mot Luxembourg.

- Fotball skal sees med forskjellige øyne. I Danmark er det tradisjon for at alt skal være flott, polert og champagnefotball, og så vinner man til slutt. I mange andre nasjoner har man en mer pragmatisk tilnærming, hvor man sier at vi ikke er et utviklingslag, sa Hareide – og fortsatte:

- Det er vår intensjon å spille fantastisk fotball og vinne kampene, men vi møter noen ganger motstandere som på papiret er sterkere enn oss. Og da skal vi bruke andre spillere og andre midler for å kunne gjøre en forskjell.

GÅR HAN?: Lars Lagerbäcks kontrakt med NFF varer ut et eventuelt EM-sluttspill neste sommer. Landslagssjefen har hatt ansvaret for Norge siden 2017, og tidligere trent andre nasjoner som Island, Nigeria og Sverige. Kommentator: Morten P. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Får støtte

Landslagssjefen eksemplifiserte deretter sitt poeng ved å henvise til en kamp mot Polen i 2017, der spissen Andreas Cornelius ble brukt for å vinne de mange luftduellene.

- Hvis vi hadde brukt han i en kamp der vi spilte med ballen langs bakken, hadde det vært noe fundamentalt galt med treneren, sa Hareide.

Premier League-profilen Kasper Schmeichel forstår heller ikke at det blir stilt spørsmål ved spillestilen når det danske landslaget ikke har tapt en kamp i ordinær tid på tre år.

- Det handler om å vinne. Hvis vi kan spille flott, er det fantastisk, men det er ingen av oss som gidder å tape. Målet er alltid å spille så flott og underholde som vi kan, men det lar seg ikke alltid gjøre, og til syvende og sist er resultatet alltid det viktigste, sa han.

- Jeg vil mye heller vinne 1-0 og spille stygt, enn å tape 0-1 og spille flott. Du kan bare spørre sveitserne, som kanskje spilte penere enn oss, tilføyde Leicester-profilen.

Går langt tilbake

Christian Eriksen pekte på at målet er plass i neste års EM-sluttspill. På veien dit handler det om å være kynisk og å fokusere på resultatene.

Åge Hareide innser samtidig at det stilles krav til laget hans. Han mener det går langt tilbake.

- Det har alltid vært høye forventninger til det danske landslaget. Det er sjarmerende i seg selv. Jeg spilte selv med dynamittdrengene, og det var vel dem som skapte forventningene til landslaget, sa han.

Hareides danske mannskap topper EM-kvalifiseringens gruppe D sammen med Irland. De to topplagene har begge 12 poeng med to kamper igjen å spille.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media