Slo tilbake mot kritikerne

Åge Hareides danske landslag har fått kritikk for måten Sveits ble beseiret på i EM-kvalifiseringen lørdag. Det har nordmannen liten forståelse for.

LANDSLAGSTRENER: Åge Hareide.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LANDSLAGSTRENER: Åge Hareide. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den meget viktige 1-0-seieren ble kjempet i land av et dansk landslag som spilte mange lange baller og skapte få sjanser. Sveitserne var på sin side bedre med ballen og hadde flere kvalifiserte avslutninger på mål.

I etterkant har derfor både TV-kanaler og aviser stilt spørsmål ved underholdningsverdien i det Hareides mannskap viste på hjemmebane. En mild pipekonsert i pausen indikerte også at fansen ikke var imponert.

Mandag slo Hareide tilbake på et pressemøte foran tirsdagens privatlandskamp mot Luxembourg.

- Fotball skal sees med forskjellige øyne. I Danmark er det tradisjon for at alt skal være flott, polert og champagnefotball, og så vinner man til slutt. I mange andre nasjoner har man en mer pragmatisk tilnærming, hvor man sier at vi ikke er et utviklingslag, sa Hareide – og fortsatte:

- Det er vår intensjon å spille fantastisk fotball og vinne kampene, men vi møter noen ganger motstandere som på papiret er sterkere enn oss. Og da skal vi bruke andre spillere og andre midler for å kunne gjøre en forskjell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer