Ingrid Landmark Tandrevold

Slo tilbake mot kritikerne

Med 20 treff gikk Ingrid Landmark Tandrevold (26) inn til andreplass under verdenscupåpningen i Kontiolahti.

FORBLØFFET EKSPERTENE: Ingrid Landmark Tandrevold skjøt feilfritt under verdenscupåpningen i Kontiolahti. Foto: NTB
FORBLØFFET EKSPERTENE: Ingrid Landmark Tandrevold skjøt feilfritt under verdenscupåpningen i Kontiolahti. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Se sesongstarten i skiskyting på TV 2 Direkte og TV 2 Play gjennom hele uka.

- Vi kommer til å slite denne vinteren her, sa NRKs skiskytterekspert Ola Lunde før sesongen.

Onsdag skulle de norske skiskytterne forsøke å motbevise Lunde og de andre ekspertene som har dømt de kvinnelige skiskytterne nord og ned før sesongen.

I fraværet av både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland var det opp til blant andre Ingrid Landmark Tandrevold å forsvare Norges ære. Og for en måte å gjøre det på.

FLAU: Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold vil helst bare glemme dette NRK-intervjuet fra 2012. Reporter: Melina Pambou. Video: NRK / Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Feilfri skyting

26-åringen skjøt feilfritt og gikk inn til en imponerende andreplass bak Hanna Öberg. Italienske Lisa Vittozzi ble nummer tre.

Tandrevold deltok ikke i sesongåpningen på Sjusjøen og har hatt en trøblete oppladning til sesongen. Det gjorde noe med forventningene:

- Vanligvis pleier alt å gå rett vest da, for jeg bare mister hodet, men i dag klarte jeg å tenke at jeg i hvert fall måtte få til det jeg skulle på skytebanen, så kunne det bli et godt resultat, sier Tandrevold til TV 2.

Tandrevold var ikke blant de raskeste i sporet, men på standplass viste Fossum-jenta virkelig hva hun var god for. Inn til den siste stående skytinga hadde 26-åringen skutt 15 treff. På siste stående fylte hun nok en gang.

LOT SEG IMPONERE: TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen var mektig imponert over skytingen til Ingrid Landmark Tandrevold. Foto: Terje Bendiksby / NTB
LOT SEG IMPONERE: TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen var mektig imponert over skytingen til Ingrid Landmark Tandrevold. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Herlighet for en skyting. Det er praktfullt! Hvor ofte skjer det med Ingrid Landmark Tandrevold? spurte en euforisk Harald Bredeli hos TV 2.

- Nå må du gå som du hadde fanden i hælene, fulgte han opp.

Tandrevold gikk inn til en solid ledelse, og på standplass var TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen mektig imponert.

- Det er imponerende. Det å skyte 20 av 20 i åpningsrennet, det er helt vanvittig, sier Bjørndalen.

NEST BESTE NORDMANN: Karoline Knotten endte på en skuffende 27.- plass. Her fra sesongsåpningen på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB
NEST BESTE NORDMANN: Karoline Knotten endte på en skuffende 27.- plass. Her fra sesongsåpningen på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Varierende norsk innsats

Bak Tandrevold var det flere sterke navn. Hanna Öberg gikk fort i sporet og selv med ett tilleggsminutt gikk hun inn 26 sekunder foran Tandrevold.

For Karoline Knotten ble det litt for mange tilleggsminutter. Med tre bom totalt gikk hun inn til en 27. - plass. Ida Lien bommet fire ganger og gikk inn til en 40.- plass. Karoline Erdal ble nummer 44, mens Emilie Kalkenberg ble nummer 48.

Ragnhild Femsteinevik fikk fem tilleggsminutter og endte helt nede på 67.- plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer