Slo tilbake mot kritikken

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær satte krona på verket med 4- 0-målet etter at United i går overkjørte Olympiakos. - Målet mitt var nesten ferdigscoret av Paul Scholes.

- Ferguson var smørblid, sier Solskjær til Dagbladet.

Og det som gledet Sir Alex Ferguson mest var at hele laget plutselig så ut til å blomstre.

Juan Sebastian Veron var som en hel blomstring i Hardanger alene. I sterk konkurranse med en glimrende Ryan Giggs og en strålende Paul Scholes var dagens mann overalt, slo glitrende pasninger og var innblandet i alt - inklusive et gult kort til seg selv og et rødt til Olympiakos' Ze Elias umiddelbart før pause. En utvisning som sementerte Uniteds ytterst fortjente 2- 0-ledelse - som Veron nesten på egen hånd skaffet United.

- Det betyr også mye for oss at Paul Scholes er tilbake, sier Solskjær.

Sir Alex Ferguson har innrømmet at han tok en stor sjanser med sin halvskadde stjernespiss Ruud van Nistelrooy mot Charlton sist lørdag. Men i går ble nederlenderen fornuftig nok satt helt ut for å pleie sin seneskade.

Mot Olympiakos spilte det ingen rolle, fordi en rekke United-spillere plutselig viste seg fra sin giftigste side. Ikke minst Ryan Giggs, som laget 1- 0 og med gresk hjelp fikset 3- 0.

Godt forsvar

Og Alex Ferguson? Han skryter også av forsvaret:

- Forsvaret har blitt kraftig forbedret siden forrige sesong, sier Ferguson. For nykomlingen John O'Shea har imponert, og Rio Ferdinand er i ferd med å bli den klippen United-fansen håpet på. I går var altså Gary Neville og Silvestre tilbake på sine vante plasser. Det syntes, spesielt offensivt.

For hittil i sesongen er det avslutningene og målene som har vært Fergusons hodepine, og kritikken har haglet mot United og Ferguson.

- Jeg leser overhodet ikke aviser. Hvis vi taper, hva er poenget? Jeg kan bare gjøre noe med laget mitt, og det er det jeg konsentrerer meg om, sier han. Og legger til at kritikken er blitt mer personlig, men at han ikke lar seg forstyrre av det:

- Jeg må utvikle spillerne mine gjennom å gi dem selvtillit.

I går flommet selvtilliten helt over.

Verons beste

Trolig var førsteomgangen Verons beste i United-trøya. Det var også Uniteds beste hele kamp hittil i sesongen.

- Ja, vi har god flyt og scorer mange mål. Mye skyldes at vi er veldig trygge bakover, sier Ole Gunnar Solskjær.

Kampen startet med et United-fyrverkeri og kaos i Olympiakos-forsvaret. Både Gary Neville, Scholes og Solskjær hadde store muligheter før Ryan Giggs i det 19. minutt puttet på 1- 0.

Verons 2- 0 kom seks minutter seinere, og Olympiakos hadde hele tida store problemer med å demme opp for et offensivt stormløp backene Gary Neville og Michael Silvestre ofte sto bak.

Og stormløpet fortsatte i andre omgang: 3- 0 ble kreditert Giggs, men liknet et selvmål, i 71. minutt, mens 4- 0 i det 77. minutt var en klassisk Solskjær-scoring skrått fra venstre - servert på sølvfat av Scholes.

KLASSISK SOLSKJÆR-MÅL: Ole Gunnar Solskjær setter den siste spikeren i Olympiakos-kista med sitt 4- 0-mål.