VANT: Therese Johaug imponerte igjen og var jublende glad du hun gikk inn til en overlegen seier på minitouren på Lillehammer. Foto: Bildbyrån.
VANT: Therese Johaug imponerte igjen og var jublende glad du hun gikk inn til en overlegen seier på minitouren på Lillehammer. Foto: Bildbyrån.Vis mer

Therese Johaug vant minitouren på Lillehammer.

Slo tilbake mot svenskedominansen: - Nå er det vi som har to på pallen tenk!

Vant jaktstarten på Lillehammer.

LILLEHAMMER/OSLO: Etter 2,5 kilometer i ryggen på Charlotte Kalla hadde Therese Johaug fått nok av å vente.

Dalsbygda-ekspressen trykket til og fikk en luke første gang opp den lengste bakken i verdenscupen. Avstanden bakover bare vokste og vokste og det var egentlig aldri tvil om hvor seieren skulle ende etter den første runden.

Dermed kunne hun juble for seier for tredje helg på rad.

- Det var hardt på slutten der. Jeg løste det bra og er veldig glad for å vinne. Også glad på Ingvilds vegne. Nå er det vi som har to på pallen tenk, sa Johaug til NRK med et lite vennskapelig stikk til svenskene.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

For Charlotte Kalla fikk det svært tungt og ble hentet av både Ebba Andersson og Ingvild Flugstad Østberg.

Østberg gikk fantastisk i den andre halvdelen av løpet og var rett bak Andersson i mål. Dermed ble det to norske kvinner på pallen og en svært glad Ingvild Flugstad Østberg jublet høyest av alle i målområdet.

- Jeg blir veldig glad når jeg går bra, så da kan jeg ikke gjøre annet å juble, sier Østberg til NRK.

Høyt tempo

Det gikk raskt helt fra start for Charlotte Kalla og Therese Johaug, som startet frenetisk for å holde unna for sterke Ebba Andersson.

For Kalla ble åpningen trolig for hard, for med en gang Johaug gikk forbi var tempoet for høyt for den svenske stjerneløperen.

Johaug virket å ha noe glatte ski i de tøffe forholdene med regn og snø om hverandre på Lillehammer, men løste det best av kvinnene i tet. Johaug gikk raskest i motbakkene, men tapte litt nedover.

Der var det Østberg som gikk best og ut på den andre runden ble hun tydelig svært inspirert da hun så at hun tok innpå Kalla og Andersson foran i løypa.

Etter å ha ligget 35 sekunder bak Johaug på det meste avsluttet Østberg forrykende og hadde beste etappetid. I mål var hun 16 sekunder bak.

DEBATT: Vidar Løfshus og Tomas Pettersson gjester Dagbladets langrennsprogram og snakker ut om tidligere feider sammen med programleder Øyvind Godø. Debatten stiger når Therese Johaug og ikke minst Petter Northug blir tema, mens Pettersson røper Sveriges spesielle syn på Heidi Weng. Løfshus og Pettersson slår også alarm om norsk kvinnelangrenn. Vid... Vis mer

Ville holde unna for Andersson

Før start ønsket Therese Johaug å samarbeide med Charlotte Kalla i dag for å holde Ebba Andersson unna.

- Jeg vil ikke ha besøk av Ebba i teten, sier Johaug til Dagbladet.

Charlotte Kalla tror hun vinner en spurt mot Therese Johaug om de kommer litt likt inn på stadion.

- Hvis jeg har dagen og har god dagsform, tror jeg at jeg skal slå Therese i en spurt, sier Kalla til Dagbladet.