Cupfinalen: Sandviken - Vålerenga

Slo «uslåelige» Sandviken i cupfinalen

Vålerenga imponerte hjemme i Oslo og ble cupmestere søndag kveld i hovedstaden. Sandviken må ta den tunge turen tilbake til Bergen med sesongens første tap i bagasjen.

MESTERE: Vålerenga slo Sandviken og er cupmestere. Foto: Torstein Bøe / NTB
MESTERE: Vålerenga slo Sandviken og er cupmestere. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Sandviken - Vålerenga 1-2 (0-2)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Bergen mot Oslo da Sandviken og Vålerenga målte krefter på Ullevaal stadion søndag ettermiddag.

Suverene Sandviken hadde foreløpig ikke tapt en eneste kamp denne sesongen, og kanskje var det slik Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen motiverte sine jenter foran cupfinalen.

- Jeg er absolutt stolt, spesielt i den andre halvdelen slik vi presterer. For i den første halvdelen får vi ikke til å prestere som vi gjerne vil. I den andre halvdelen blir det å vise at man gjerne vil vinne en slik kamp. Og det syns jeg vi siser, sier Magaard Jensen til Dagbladet etter kampen.

For Vålerenga ble det første laget som slo Sandviken denne sesongen og kan i tillegg kalle seg selv cupmestere etter 2-1 mot bergenserne.

Dagbladet kommer med reaksjoner fortløpende fra Ullevaal stadion!

Nordnorsk magi

Vålerenga tok initiativet fra start, og allerede etter tre minutter var de nære nettsus.

Synne Jensen steg himmelhøyt opp i lufta og stanget ballen i tverrliggeren. Millimeter unna en drømmestart for Oslo-klubben.

Ti minutter seinere hadde Jensen inntatt serveringsrollen. På tjue meter mottok hun ballen, vendte opp og stakk igjennom Marie Dølvik Markussen. Tromsøværingen la bredsida til og på nydelig vis bøyde ballen i det lengste hjørnet.

NETTSUS: Marie Dølvik Markussen åpnet showet på Ullevaal. Foto: Torstein Bøe / NTB
NETTSUS: Marie Dølvik Markussen åpnet showet på Ullevaal. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer

Rett før sidebytte var det Vålerengas eminente midtbanegeneral som ville prøve seg fra distanse. På et frispark limte Dejana Stefanovic ballen i keeperhjørnet og sendte Vålerengas frammøtte til himmels.

2-0 etter 45 underholde minutter på Ullevaal.

Ny frisparkperle

Da kampen var i gang igjen fikk Sandviken frispark i farlig posisjon. Ironisk nok var det Stefanovic - som scoret på frispark i den første omgangen - som lagde frisparket.

Sandvikens Marit Bratberg Lund stilte seg opp, tok fart og limte ballen i vinkelen. Den scoringa var verdt inngangspengene, og plutselig var Sandviken bare ett mål bak.

NY SPENNING: Marit Bratberg skapte spenning da hun satte inn 1-2. Foto: Torstein Bøe / NTB
NY SPENNING: Marit Bratberg skapte spenning da hun satte inn 1-2. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer

Etter scoringen jagde Sandviken en utlikning, og Alexander Straus manet sine jenter framover fra sidelinja, og fem minutter før slutt burde de ha utliknet da de fikk sjansen fra straffemerke, men Marit Bratberg Lund satte ballen utenfor.

- Sykt kjipt. Idag gikk det ikke dessverre, sa Lund etter kampen.

- Hvordan er det å stå på sidelinja å se Sandviken presse på?

- Jeg står mest å tenker på hva man kan gjøre for å endre litt, for å ta presset vekk. Det er det eneste jeg står å tenker på, som ikke er så nervepirrende. Men når det er i en situasjon med straffer, så er det helt klart nervepirrende, men som sådan så står jeg der og tenker på hva jeg kan hjelpe spillerne med der ute, om man må bytte litt rundt på noenting, sier Vålerenga-treneren på spørsmålet fra Dagbladet.

Hun hadde aldri bommet på et straffespark i sin seniorkarriere før søndagens cupfinale.

Og det ble bare nesten for Sandviken, og etter 90 minutter på Ullevaal stadion var det Vålerenga som kunne kalles seg norgesmestere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer