Oliver Solberg

Slo ut faren!

Oliver Solberg (22) banket pappa Petter (48) på rally-banen.

BEDRE ENN PAPPA: Oliver Solberg slo ut pappa Petter Solberg i Race of Champions i Sverige. Foto NTB
BEDRE ENN PAPPA: Oliver Solberg slo ut pappa Petter Solberg i Race of Champions i Sverige. Foto NTB Vis mer
Publisert

Lørdag vant Petter og Oliver Solberg lagkonkurransen på overbevisende vis i prestisjetunge Race of Champions. De forsvarte tittelen de vant i fjor.

Men søndag ble de satt opp mot hverandre allerede i første utslagsrunde. Oliver, som vant alle sine heat lørdag, slo ut faren.

Oliver Solberg røk selv ut i kvartfinalen mot Thierry Neuville, hans lagkamerat i rally-VM i fjor. Neuville og Sebastian Vettel tapte sine semifinaler.

FAR OG SØNN: Petter og Oliver Solberg. Foto: NTB
FAR OG SØNN: Petter og Oliver Solberg. Foto: NTB Vis mer

Rallycrossfører Mattias Ekström vant det individuelle Race of Champions for fjerde gang da han slo Formel 1-fører Mick Schumacher i finalen i Piteå søndag.

Ekström er dobbel verdensmester i rallycross. Han gjort det sterkt i de årlige dystene der stjerner fra ulike motorsporter konkurrerer i like kjøretøyer. Til glede for hjemmefansen seiret han på snø og is ved Piteå havsbad.

To av de tidligere ROC-titlene hans ble vunnet mot finalemotstanderens far Michael Schumacher. Det var på Wembley i 2007 og på OL-stadion i Beijing to år senere.

- Race of Champions har betydd mye i karrieren min. Det er stort å ha fire seirer, og enda mer spesielt å gjøre det hjemme i Sverige, sa Ekström.

Sin første seier tok han på Stade de France, da Sebastien Loeb ble slått i finalen. Loeb var tittelforsvarer, men han røk ut tidlig søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer