Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slo ut håret

Fredrikstad-helten Dagfinn Enerly er bombesikker på at laget overlever i Tippeligaen. I går ble han matchvinner med to mål mot Brann foran rekordpublikum på Fredrikstad Stadion.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): 10 400 tilskuere koste seg med flott fotball og sendte pølser i vafler ned i halsen på høykant. For med seier over Brann har Fredrikstad skaffet seg et pusterom i kampen om å overleve i Tippeligaen.

Tidlig mål

Helt som forventet, mener Dagfinn Enerly.

-  Jeg har i og for seg vært sikker på at vi ville klare oss helt siden jeg kom til klubben, sier Enerly til Dagbladet.

-  Og nå håper jeg folk begynner å tro meg.

I går satte han standarden med en utrolig scoring etter bare 50 sekunder. Fra sin høyre kantposisjon slo han ballen inn. Den gikk over alle, inkludert keeper Håkon Opdal, og inn ved bortre stolpe.

-  Det var et fryktelig dårlig innlegg, innrømmer Enerly.

-  Men det kom jo noe godt ut av det.

God West

Etter scoringen tok Brann helt over styringen i kampen. Raymond Kvisvik hadde flere feite sjanser, uten å få ballen i mål.

Og mens bergenserne bommet gang på gang, kom like godt 2- 0 etter 23 minutter. Markus Ringberg avsluttet mellom beina på keeper, etter et fantastisk forarbeid av Brian West. Amerikaneren var et konstant uromoment, og sammen med Enerly Fredrikstads beste.

Brann fortsatte presset, og banens beste Raymond Kvisvik laget 2- 1 rett før pause på pasning fra Charlie Miller.

-  Vi var litt heldige som ledet til pause. Brann skapte mest, men vi hadde et bunnsolid forsvar som nektet å slippe inn mål, forklarer midtbanespiller Roger Risholt.

-  Ekkel følelse

Lynraske West ble felt av keeper ni minutter ute i andre omgang, og Dagfinn Enerly scoret sikkert fra straffemerket.

-  Du får en litt ekkel følelse i kroppen når du ser at Stabæk slår Rosenborg. Det var ikke bra for oss. Men heldigvis vinner vi i dag, og tar tre veldig viktige poeng, sier Risholt.

Brian West lover at seier mot Brann ikke blir noen hvilepute.

-  Vi kommer ikke til å hvile før vi har sikret ny kontrakt. Og det kommer vi til å klare. Vi er gode nok til å spille i Tippeligaen, sier amerikaneren, som er imponert over publikum i Fredrikstad.

-  De er helt suverene. At det kommer så mange folk, og det blir så mye liv på et relativt lite sted, det er helt utrolig. Det jeg har opplevd før i USA, er ikke i nærheten av dette.

DOBBELTSCORER: FFKs Dagfinn Enerly slo til med det meste og satte inn to avgjørende fulltreffere for hjemmelaget. Branns og banens beste - Raymond Kvisvik - til høyre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media