Slo verdensmesterne

Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide slo til med en stor sensasjon i sandvolleyball i dag.

Senere på dagen fulgte de norske jentene opp med 2-1-seier mot Gaxiola/Garcia fra Mexico. Glesnes og Maaseide fikk uventet hard motstand, men halte til slutt seieren i land (22-20, 19-21, 15-13).

I siste puljekamp fredag er Australia motstander. Duoen Sanderson/Tholen har tapt begge kampene til nå, men det er viktig for Norge å vinne for å få best mulig seeding. Allerede er Norge sikret 9. plass i turneringen, som avsluttes med finale lørdag.

Det brasilianske førstelaget Shelda/Adriana Behar ble slått 2-1 i den første kampen i gruppespillet i verdensserien. Brasilianerne ble verdensmestrer så sent som i fjor, og har vunnet 27 turneringer i verdensserien.

- Herlig

- Herlig å slå Brasil. Det hadde vi ikke trodd på forhånd, men det viste seg snart at det var mulig, sa Kathrine Maaseide til NTB.

Hun tror ikke det brasilianske laget manglet respekt. Før kampen ville de ikke hilse på de norske jentene.

- De viste klare tegn på at de var anspent. De visste nok ikke helt hvor de hadde oss, sa Maaseide.

Norge vant det første settet 22-20, før Brasil slo tilbake med 21-18 i det andre. Norge førte hele veien i 3. sett og vant til slutt kampen 2-1 etter 15-13 i sistesettet.

Holdt hodet kaldt

- Vi gjorde lite småfeil. Samtidig rotet Brasil mer enn vanlig. Forskjellen på oss fra nå og tidligere, er at vi klarer å holde hodet kaldt, samtidig som vi spiller aggressivt, sa Kathrine Maaseide.

- Vi er sultne på mer suksess. Akkurat nå føler vi at vi kan slå alle, men vi er nok fortsatt litt for ustabile til å gå helt til topps. En 5. plass bær være innen rekkevidde, sa Maaseide.