Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slo verdensstjerne

Christian Ruud-Nicolas Lapentti 6-2, 7-5. Lapentti mistet besinnelsen da han møtte Christian Ruud i Amsterdam i går. Han hudflettet dommeren, kastet rackerten i grusen i sinne, mens publikum buet mot ham.

Nordmannen lot seg likevel ikke affisere av motstanderens oppførsel og vant i to strake sett. Storfavoritten fra Ecuador kom til det åpne nederlandske tennismesterskapet med stor selvtillit. Han var toppseedet i turneringen, rankert som nummer 11 i verden og sendte nærmest Storbritannia alene ut av Davis Cup i forrige uke.

Likevel fikk Ruud hevn for tapet fra i fjor, da Lapentti slo ham ut av den samme turneringen. På stillingen 5-4 i andre sett begynte ecuadorianeren å bråke. Han slo en ball på streken, men linjedommeren ropte den ut. Fordi Ruud slo etter ballen, selv om han bommet på den, sa dommeren at ballen skulle spilles på nytt. Han mente nordmannen ble forstyrret av linjedommerens rop.

Så på stillingen 5-5 gjentok situasjonen seg, men denne gang var det Ruud som slo ballen på streken. Lapentti mente ballen skulle spilles på nytt, men dommeren hevdet at Lapentti ikke forsøkte å slå etter ballen, og han ga derfor poenget til Ruud. Da kokte det over for Lapentti.

- Jeg hadde flaks, sier Ruud til Dagbladet. Han innrømmer nemlig at ballen var inne da han bommet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media