Sloknet etter Carew-exit

Da John Carew ble tatt av banen kunne dommeren like gjerne blåst av hele greia.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): NORGE - SØR-KOREA 0-0: Åge Hareide er ifølge seg selv iferd med å omgjøre Ullevaal stadion til den borgen den en gang var. Etter første omgang mot VM-klare Sør-Korea er det lett å tro ham på akkurat det.


Sørkoreanerne kom ikke til en eneste klar målsjanse i løpet av omgangen. Null baklengs er Hareides garanti for ikke å tape når EM-kvaliken begynner til høsten.

Men skal Hareide og Norge faktisk oppnå det spillet handler om, må noe skje framover på banen også. For en drøy uke siden var det dødballene som var nøkkelen til den offensive suksessen mot Paraguay. I kveld satt ikke de like bra.

Sjanserikt

Derfor må Hareide være fornøyd med at Norge skapte sjanser også på en dødballdød dag i førsteomgangen. Om vi ser bort ifra Martin Andresens frisparkforsøk fra 17 meter.

 • John Carew banker et gjennomspill fra Fredrik Strømstad over fra 20 meters hold.
 • Tommy Svindal Larsen setter ballen utenfor fra 10 meter etter nok et følsomt Strømstad-pass.
 • Frode Johnsen var centimetre unna å nå et gjennomspill fra Svindal Larsen.  Dominansen fortsatte
  Etter at tapsrekka stoppet på fem etter uavgjorten mot Paraguay forrige uke, var det en tydelig tent gjeng som kom ut på matta etter pause. For når du dominerer så totalt spillemessig kan det være greit å få føle hvordan det er å vinne med landslaget igjen også.

  Og sjansene kom i andreomgang også.

  Først og fremst ved hjelp av John Carews fart og kraft. Men touchet til Lyon-proffen hadde tydeligvis tatt ferie litt før mannen oppi skoa, og dermed ble heller ikke avslutningene av skikkelig Carew-klasse.

  Og da Carew gikk av banen kunne dommer Johan Verbist like gjerne blåst av kampen, for etter det skjedde det lite og ingenting på Ullevaal.


  Brasil neste
  På den positive siden kan Åge Hareide ta med seg et bunnsolig forsvar, og mange sjanser etter etablert spill. Men skal Norge bli den fryktede hjemmenasjonen landslagssjefen vil, er det på tide med en seier i Oslos storstue også.

  Og bare for å minne om det: 16. august kommer Brasil på besøk. Det kunne kanskje passe da?

GOD DEBUT:Anders Rambekk gjorde en god figur i sin landslagsdebut. Men kampen endte målløst. Foto: Eirik Helland Urke
GOD DEBUT:Anders Rambekk gjorde en god figur i sin landslagsdebut. Men kampen endte målløst. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Sloknet etter Carew-exit
TAMT: Gamsten skapte noe på venstrekanten, men det ble lenge i mellom de store sjansene.
GOD CAREW:Carew var frisk i kveld, men manglet det siste ekstra for mål. Og da Carew ga seg, sloknet Norge.