Slo'rem

Norge - Østerrike 30 - 18(12-6): De norske håndballdamene slo Østerrike overlegent. I morgen møter de Frankrike i VM - finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var deilig å få til bra forsvarsspill, sier kaptein Susann Goksør Bjerkreim som forklaring på hvorfor Østerrike fikk store problemer med å finne fram til det norske målet i siste del semifinalen. Østerrikes gode periode varte bare noen få minutter i kampens første kvarter. Da hadde de en 5-3-ledelse over Norge. Denne ble brått ble punktert av Mia Hundvin som i løpet av et knapt minutt forandret måltakten og hentet Norge opp til 6-5-ledelse. Ved pause hadde Norge scoret to mål for hver ball østerrikerne la i de norske maskene.

- Vi har god tid, men det betyr ikke at vi ikke skal ha fart på beina, formante trener Marit Breivik spillerne sine ti minutter før pause. Målfesten ga Norge det beste utgangspunktet før morgendagens finalekamp. I dag vant Frankrike en knapp 18-17-seier over Romania i semifinalen.

Åpen finale

Ingen tar ut norsk seier på forskudd, tross glitrende semifinaleopptreden.

- Jeg tror ikke vi skal ta for lett på kampen mot Frankrike, selv om vi har slått dem før, sier Heidi Tjugum som dekket målet gjennom hele kampen.I annen omgang kom Cecilie Leganger inn og reddet to straffer før hun overlot målet til Tjugum igjen.

Skadet

Østerrike slet kraftig etter at lagets beste spiller, Ausra Fridrikas, kolliderte med Kristine Duvholt i første omgang. Begge ble kraftig forslått og måtte sy. Fridrikas hadde store smerter i kjeven, ble sendt til røntgen og fikk sydd flere sting under nesen. Duvholt fikk en flerre i leppa og måtte sy flere sting. I annen forlot Kjersti Grini banen med smerter i hofta etter at hun ble løpt ned. Da hadde Norge en timålsledelse.

KLAR FOR FINALE: -Vi skal ikke ta lett på kampen i morgen, sier kaptein Susann Goksør Bjerkreim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer