Slo'rem

Norge - Østerrike 30 - 18(12-6): De norske håndballdamene slo Østerrike overlegent. I morgen møter de Frankrike i VM - finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var deilig å få til bra forsvarsspill, sier kaptein Susann Goksør Bjerkreim som forklaring på hvorfor Østerrike fikk store problemer med å finne fram til det norske målet i siste del semifinalen. Østerrikes gode periode varte bare noen få minutter i kampens første kvarter. Da hadde de en 5-3-ledelse over Norge. Denne ble brått ble punktert av Mia Hundvin som i løpet av et knapt minutt forandret måltakten og hentet Norge opp til 6-5-ledelse. Ved pause hadde Norge scoret to mål for hver ball østerrikerne la i de norske maskene.

- Vi har god tid, men det betyr ikke at vi ikke skal ha fart på beina, formante trener Marit Breivik spillerne sine ti minutter før pause. Målfesten ga Norge det beste utgangspunktet før morgendagens finalekamp. I dag vant Frankrike en knapp 18-17-seier over Romania i semifinalen.

Åpen finale

Ingen tar ut norsk seier på forskudd, tross glitrende semifinaleopptreden.

- Jeg tror ikke vi skal ta for lett på kampen mot Frankrike, selv om vi har slått dem før, sier Heidi Tjugum som dekket målet gjennom hele kampen.I annen omgang kom Cecilie Leganger inn og reddet to straffer før hun overlot målet til Tjugum igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer