Talentutvikling i fotball

Sløsing å fly 14-åringer Norge rundt for å spille fotball

Det er ikke verdt prisen å ha en egen nasjonal serie for så unge gutter.

FOR MYE SLØSING: Vålerenga er den store talentutvikleren for tenåringene i Oslo, men det gir liten mening at klubben lar mange av 14-åringene sine fly Norge rundt for å spille i en nasjonal serie. Her fra en triumf i 2008 i Norway Cup på Ekebergsletta som ligger et lang steinkast fra Valle. Der stiller ikke klubben lenger med sine beste juniorlag. FOTO: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
FOR MYE SLØSING: Vålerenga er den store talentutvikleren for tenåringene i Oslo, men det gir liten mening at klubben lar mange av 14-åringene sine fly Norge rundt for å spille i en nasjonal serie. Her fra en triumf i 2008 i Norway Cup på Ekebergsletta som ligger et lang steinkast fra Valle. Der stiller ikke klubben lenger med sine beste juniorlag. FOTO: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOM ett av tiltakene for å få fram bedre norske spillere har Fotballforbundet startet en nasjonal serie for kretslag for 14 -årige gutter. Dette kommer i tillegg til de landsomfattende seriene som storklubbene har for sine 16 -og 19-åringer, og som kan være et bra tiltak for de eldste tenåringene. Totalt sett blir det denne sesongen spilt over 250 slike kamper Norge rundt i forsøket på å spisse det sportslige tilbudet, og da er flere grunner til å se kritisk på om denne satsingen virker.

Selve miljøbruken med fly og buss er bare en liten del av den store klimautfordringen som følger med alle de ulike sportsreisene våre, men her er det enda mer snakk om tidsbruk og fysisk belastning for den enkelte 14-åring som er med på opplegget.

ET enkelt regnestykke forteller at det stort sett ikke er framtidas landslagsspillere dette dreier seg om. Den nasjonale serien for 14-åringer består av 18 lag. Det betyr at rundt 360 spillere fra dette årskullet er med på opplegget. Det er langt over behovet selv for å skaffe mange nok profesjonelle fotballspillere til 1.divisjon og Eliteserien, og dessverre helt ute av proposjon i forhold til de fire, fem guttene fra alderskullene 2003 og 2004 som til slutt kommer til å bli brukt på herrenes A-landslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer