Sloss så «Fjøra» føyk

NRK-ekspert Jan Åge Fjørtoft og keepertrener Erik Thorstvedt endte opp i en «privat landskamp» i Luxemburg i går.

LUXEMBURG (Dagbladet): Det hele endte med at Fjørtoft - eller «Fjøra» som han også kalles - måtte kjempe vilt for å unngå å bli kastet i en fontene. Opptrinnet skjedde vel og merke i all vennskapelighet - før dagens batalje i EM-kvaliken mot Luxemburg.

Dagen etter at landslagssjef Nils Johan Semb hadde lekeslåss med fysioterapeut Roar Robinson - og pådratt seg nakkestrekk - var det NRKs fotballekspert Jan Åge Fjørtoft som kom i fokus.

Stengte treninga

Det startet da landslagstreninga ble stengt for pressen fordi Semb skulle trene dødball.

Landslagets medbrakte sikkerhetsvakt likte ikke at pressen ble stående på det offentlige fortauet og se inn, mens de ventet på bussen. Det ble munnhoggeri, og da lånte Fjørtoft seg et kamera med den aller største telelinsa, sneik seg inn porten og tok bilder i smug - helt til han ble oppdaget og rømte. Utenfor sto resten av pressen og hygget seg over Fjørtofts markering.

- En politisk markering, sier Fjørtoft og gliser bredt.

Hyling og skriking

Moroa fortsatte på pressekonferansen etterpå. Midt i fellesintervjuet av Semb hørtes hyling og skriking på gulvet. Keepertrener Erik Thorstvedt hadde gjort et forsøk på å dytte André Bergdølmo i innendørsfontenen.

Fjørtoft forsøkte så å dytte Thorstvedt samme vei. Det endte med at Thorstvedt, Bergdølmo og John Arne Riise kastet seg over Fjørtoft.

- Hiv ham uti, ropte Semb.

Kjempet hardt

Men Fjørtoft kjempet som en mann, sendte Thorstvedt rullende mot restauranten etter et velrettet spark og slapp å bli våt.

Alle kom fra det uten fysiske mén - med mulig unntak av John Arne Riise som klaget fælt over ørefiken Fjørtoft hadde fått inn.

- He-he. Tror dere Andy Gray (fotballekspert på Sky Sports, red.anm.) noen gang har slåss med de engelske landslagsspillerne? spør Jan Åge Fjørtoft.

I kveld er det lilleputtnasjonen Luxemburgs tur til å få juling. Om sjefen skranter etter nakkestrekken, ser det heldigvis bedre ut med spillerne. Roar Robinson har nemlig rukket å gjøre jobben sin i Luxemburg. Samtlige småskader er nå leget.

- Alle er klare til kamp, sier Nils Johan Semb.

Den norske landslagssjefen har følgende seiersresept mot et lag det skal være umulig å tape for:

- Vi må ta tak i kampen, trykke på, være gode til å sette i gang de på topp. Vi må trykke etter, skaffe oss mange innlegg, få mye gjenvinning og produsere fram nye dødballer. Samtidig må vi ha bra kontradekning slik at vi er i balanse, sier han.

Nekter

Semb nekter å snakke om mulighetene for en storseier og kjærkommen positiv målforskjell foran møtet med Danmark 7. juni.

- Luxemburg holdt både Bosnia og Danmark til 0- 0 i 60 minutter. Det er viktig at vi ikke blir stressa, men er tålmodige om vi ikke scorer tidlig, sier Semb.

- Luxemburg er et lag som etter hvert blir slitne om vi klarer å holde trykk og tempo oppe. Det blir helt gærent å fokusere på målforskjell. Jeg garanterer at det påvirker prestasjonen om vi fokuserer på feil ting, sier han.

Nedtur

- Vi starter på 0- 0, og skal gjøre maksimalt for å få tre poeng. Alt annet vil være en fryktelig nedtur. Og husk: 1- 0 gir oss tre poeng, sier landslagssjef Nils Johan Semb.

SLIK BEGYNTE DET: Jan Åge Fjørtoft sniker seg inn på den lukkede landslagstreninga og fyrer av noen bilder.
GODE VENNER: Den lystbetonte slåsskampen får sitt klimaks: Erik Thorstvedt kaster seg over Jan Åge Fjørtoft, som må kjempe med nebb og klør for ikke å havne i en fontene.