HISTORISKE:  Wigans Callum McManaman, Shaun Maloney  og Jordi Gomez gikk i går videe til klubbens første FA-cup-finale. Men kampen ble likevel overskygget av bråket på tribunen. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix
HISTORISKE: Wigans Callum McManaman, Shaun Maloney og Jordi Gomez gikk i går videe til klubbens første FA-cup-finale. Men kampen ble likevel overskygget av bråket på tribunen. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB ScanpixVis mer

Slossing overskygget Wigans store dag

Klubbformannen skuffet over gårsdagens hooligans-gufs.

Dave Whelan var rørt etter at Wigan tok seg til klubbens første finale i FA-cupen lørdag, etter å ha slått Millwall 2-0. Men klubbformannen var skuffet over at Millwall-fansen ødela den historiske kvelden.

For mens Wigan kunne glede seg over finale i den prestisjefylte FA-cupen, skjemmet Millwall-fansen seg ut da de begynte å slåss med hverandre før kampen var over.

Noen av supporterne ble skadd i opptøyene som var et ekkelt gufs fra 1980-tallet og hooligansproblemene som herjet engelsk fotball.

- Jeg kan ikke begripe hvorfor Millwall-fansen slåss med hverandre, sier Dave Whelan.

- Jeg kan forstå at de havner i krangel med motstanderlaget, men hvorfor skal de slåss med seg selv. Dette gir fotballen et dårlig omdømme, fortsetter Wigan-formannen.

Beinbrudd i 1960-finalen Millwall er kjent for sine hardcoresupportere.

- Vi vet at Millwall er en tøff klubb. De er vonde å møte, og supporterne er gjennomført Millwall, Millwall og Millwall. Men ikke slåss internt. Det kan jeg ikke forstå, sier Whelan.

Businessmannen kunne imidlertid glede seg over en sportslig opptur på Wembley. For Whelan var det en følelsesladd lørdag på nasjonalanlegget i London. Whelan fikk nemlig spillerkarrieren ødelagt av et beinbrudd under FA-cupfinalen i 1960. Dave Whelan var i aksjon for et Blackburn-lag som endte opp med å tape 0-3 mot Wolverhampton.

Nå vil Whelan be om at han får lede Wigan-spillerne ut på det berømte Wembley-gresset i finalen i mai. Det er normalt manageren som leder lagene ut på banen.

Bort i ambulanse I 1992 fikk Liverpools manager Graeme Souness beskjed av legen om ikke å lede laget inn på Wembley-matta. Hjerteopererte Souness ble henvist til tribunen, mens assistentmanager Ronnie Moran stolt ledet rødtrøyene ut for møtet med de kongelige.

 SKREMT:  Wigans klubbformann, Dave Whelan, ble skremt over gårsdagens hooligans-pust, som minnet han om 80-tallet.  Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix
SKREMT: Wigans klubbformann, Dave Whelan, ble skremt over gårsdagens hooligans-pust, som minnet han om 80-tallet. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Liverpool slo for øvrig Sunderland 2-0 den gangen.

- Alt er i fotballforbundets hender om jeg kan lede laget ut i finalen. Jeg håper de er enig i at jeg kan få lede dem utpå, sier Whelan.

- Det er mer enn 50 år siden jeg spilte i FA-cupfinalen. Det var en flott opplevelse. Cupfinalen er en veldig, veldig spesiell dag. Det er fryktelig å måtte forlate finalen i en ambulanse, men i dag fikk jeg leget mange av de verste minnene, sier Whelan.

- Vi har skrevet historie for meg, Wigan og fotballen. Dette er veldig spennende for Wigan, sier Whelan.

(NTB)