Sløst bort 4 milliarder

Mike Tyson har ikke spyttet i glasset mens pengene har strømmet inn.

Siden Mike Tyson entret tungvektsscenen i boksing i 1987 har han tjent enorme summer på nevene sine. Og skal vi tro ham selv, har han brukt vel så mye på venner og kjente.

Tyson har gitt bort biler, motorsykler, kreti og pleti i et forbruk som sprenger de aller fleste grensene, for ikke å snakke om budsjettene.

Pengekarrieren er nesten like gammel som boksingen hans. Han ble den yngste tungvektsbokseren i historien da han skambanket Trevor Berbick som 20-åring i 1987, og da han samlet alle tungvektsbeltene som den første siden Muhammed Ali begynte kontoen virkelig å fylles opp. Samtidig var det endel andre som også begynte å nyte godt av de grønne sedlene som omga Jern-Mike.

- Jeg er veldig generøs. Jeg gir deg min siste dollar, eller så gir jeg deg skjorta jeg går i, sier Tyson ifølge The Sun.

Og han har gitt bort mer enn bare skjorta. Ifølge ham selv har han blåst nesten 4 milliarder kroner siden karrieren tok fart. På venner, kjærester, og raske biler. En gang gikk Tyson fra en småbulket Bentley i New York. Han ga bort bilen til politimennene som dukket opp for å se hva som hadde skjedd.

- Grunnen til at jeg er som jeg er, er at da jeg var 21 ga dere meg opp til 100 millioner dollar. Jeg var i ghettoen, og ante ikke hvordan jeg skulle oppføre meg, sier han.

- Den ene dagen er jeg i et dop-hus og raner noen, neste dag er jeg den yngste tungvektsmesteren i verden.

Tyson mener selv han er snill som person selv om han ikke er en vennlig kar.

- Jeg vet hvem som er fiendene mine, og jeg vet hvem som er glade i meg. Men jeg har ikke bestemt hvem som er vennene mine. Det er alltid dilemmaet med meg, sier Tyson leende.

Og det er jo forståelig. Tyson har svidd av penger som andre svir av åkeren. Tall fra hans advokat viser at han brukte 20 millioner kroner i måneden fra han slapp ut av fengselet i 1995, til den berømte ørebitingen i 1997. I lommepenger.

På toppen av forbruket kommer bilinnkjøpene, forsikringer, og andre småting.

- Jeg jobber like hardt som jeg trener, og jeg trener like hardt som jeg leker, sier Tyson til avisa.

Og leken ser hard ut. Veldig hard.

<B>KLAR TIL KAMP:</B> Mike Tyson lader opp til kampen mot Lennox Lewis 8. juni. Foto: SCANPIX/REUTERS/TOM CASINO