Sløste bort alt

MOLDE (Dagbladet): 1. kvalik-kamp til UEFA-cupen: Molde- CSKA Sofia 0- 0. Moldes Odd Inge Olsen (28) sløste bort alle sine målsjanser på Røkke-løkka i går. Kostnad: Ca fire millioner kroner . Men trønderen gjør opp for seg når han selges etter sesongslutt - dersom Molde ikke priser ham ut av markedet.

Fire millioner er ekstrainntekten Molde kan hente inn dersom klubben går videre til 1. runde av UEFA-cupen og trekker en attraktiv motstander.

Og Tippeligaens heiteste mann for tida hadde tidenes sjanse et kvarter før slutt. Men bommet.

Og med null mål på hjemmebane blir det veldig vanskelig å avansere til neste runde.
- Det var bittert å ikke score, innrømmer Olsen overfor Dagbladet.

Midtbanespilleren går uansett en travel høst i møte - selv om UEFA-cupen trolig er over før den startet. Han skal vinne seriegull, spille seg til fast plass hos Semb og vurdere profftilbudene som snart velter inn. Leeds-manager George Graham skal ifølge The Mirror være villig til å spa opp 25 millioner kroner.

Vil ha 50 mill.

- Det har jeg ikke hørt noe om. Men jeg setter meg ikke på bakbeina dersom tilbudet kommer, sier Olsen.

Salget skjer eventuelt etter sesongslutt. Men trener Brakstad har tidligere uttalt at Olsen er verdt 50 millioner kroner.

- Det er vel mye, og jeg håper at Molde ikke krever det beløpet. Da skremmes jo klubbene bort. 25 millioner høres ut som en mer fornuftig sum, sier Olsen.
Administrerende direktør i Molde Fotball, Frode Ohr, har ennå ikke satt noen endelig prislapp på spilleren, men utelukker ikke at verdien stiger i takt med antall landskamper Olsen spiller.

- Han kommer til å bli solgt for markedspris. Og den går selvfølgelig opp dersom Odd Inge har suksess på landslaget, sier Ohr.

Kostet 90000

Olsen kom til romsdalsklubben i 1996 for usle 90000 kroner. Og da trenger man ikke være siviløkonom for å forstå at løpsmaskinen er god butikk for Molde.

Han tegnet ny langtidskontrakt med klubben i sommer, men har avtale om at han skal få gå dersom det riktige tilbudet dukker opp.

- Jeg har både muntlig og skriftlig avtale om at Molde slipper meg dersom det kommer et fornuftig bud. Det regner jeg med at de fortsatt forholder seg til, sier Olsen.

<B>MÅLLØS, MEN IKKE SJANSELØS: </B> Moldes Odd Inge Olsen løp og sleit, men mål ble det ikke. Neste sjanse kommer i returoppgjøret 25. august.