UEFA Nations League: Norge - Slovenia

Sløste bort seieren

Norge var soleklare favoritter før Nations League-oppgjøret mot Slovenia. Til tross for haugevis av gode sjanser klarte ikke det norske mannskapet å sikre seieren.

GÅR FORBI: Erling Braut Haaland nekter å snakke med pressen etter Slovenia-kampen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Slovenia 0-0 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Før avspark var Ståle Solbakkens menn den soleklare lederen av Nations League-gruppa. Til tross for favorittstempelet mot Slovenia var Norges første omgang svært skuffende.

- Norge i første omgang er noe av det dårligste jeg har sett av et norsk landslag på veldig lenge, sier Egil «Drillo» Olsen etter kampen.

I andre omgang tok landslagssjefen grep og det norske mannskapet kom seg plutselig til flere gode muligheter, men uttellingen lot vente på seg. Midtveis ut i andre omgang fikk Miha Blazic direkte rødt etter å ha felt Erling Braut Haaland. Med det norske overtallet lå alt til rette for scoring.

Fem minutter før slutt ble Fredrik Bjørkan felt og de norske spillerne ropte på straffespark, men dommer vinket spillet videre.

- Der blir Norge rett og slett snytt, sa TV 2s Jesper Mathisen.

På overtid fikk superstjerna Haaland muligheten, men Jan Oblak fortsatte praktkampen og reddet jærbuens forsøk på mesterlig vis.

Dermed resulterte den norske sjansebonanzaen i poengdeling på Ullevaal.

SKUFFET: Kaptein Martin Ødegaard var skuffet over det Norge leverte mot Slovenia. Vis mer

- Irriterende

Landslagskaptein Martin Ødegaard oppsummerer kampen på følgende måte:

- Det er vanskelig å gi en god analyse. Det er mye frustrasjon. Første omgang syns jeg er altfor dårlig, særlig den første halvtimen. Andre omgang er ganske bra. I andre omgang føler jeg ikke vi kan gjøre så mye mer, sier Martin Ødegaard til TV 2.

Han fortsetter:

- Jeg vet ikke hva som skjer, vi er altfor passive i starten. Vi må ta med oss det positive og sørge for at vi er med fra start neste gang. Det er irriterende.

FRUSTRERT: Martin Ødegaard. Foto: Javad Parsa / NTB
FRUSTRERT: Martin Ødegaard. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Landslagssjef Ståle Solbakken var også skuffet over Norges første omgang.

- Jeg syns ikke vi får i gang frekvensen i beina. Fra sekund én i andre omgang spiller vi veldig bra. Vi spiller veldig bra elleve mot elleve. Så får de en utvisning, og da også skaper vi mye. Jeg er veldig fornøyd med andre omgang. Det var en annen intensitet i det vi gjorde, sier Solbakken og fortsetter:

- Jeg tror alle var klar over at vi måtte få større intensistet. Det handler like mye om hvordan du håndterer kula. Jeg er veldig glad for andre omgang, så vi skal ikke svartmale for mye.

UAVGJORT: Norges landslagssjef Ståle Solbakken. Foto: Javad Parsa / NTB
UAVGJORT: Norges landslagssjef Ståle Solbakken. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

På spørsmål om straffesituasjonen mente Solbakken at det luktet straffe, men han ønsket ikke å henge seg opp i enkeltsituasjoner.

- Hvis vi hadde vært perfekte i 90 minutter, så hadde ikke Jesper og Drillo hatt jobb, sa Solbakken videre med et smil på lur.

Fredrik Bjørkan som gikk i bakken hadde følgende kommentar om straffesituasjonen:

- Jeg føler det, men jeg har ikke sett den i reprise. Hvis det er straffe, så er det rart den ikke blir tatt av VAR. Det er selvfølgelig kjipt når det blir sånn.

RØDT KORT: Slovenias Miha Blazic fikk direkte rødt kort etter å ha felt Erling Haaland. Foto: Terje Bendiksby / NTB
RØDT KORT: Slovenias Miha Blazic fikk direkte rødt kort etter å ha felt Erling Haaland. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Svak omgang

Spillmessig var Norges åpning mot Slovenia av det skuffende slaget. Vertene maktet ikke å spille av det slovenske presset og ble trykket nedover på egen halvdel.

Etter tolv minutter gikk Joshua King i bakken i boksen, og Erling Braut Haaland ropte på straffe - uten å bli hørt. Etter situasjonen tok Solbakkens menn over kampen, men til tross for bedre takter klarte de ikke å true Jan Oblak i Slovenia-buret nevneverdig.

Ti minutter før pause slapp Norge med skrekken da Ørjan Nyland avverget Zan Celars forsøk fra to meter. Etter 35 minutter fikk Josh King sjansen, men den norske stjerna rotet bort den gode muligheten.

Like etter satt den norske angriperen ballen i nettet, men scoringen ble korrekt annullert for offside. På overtid gikk Jasmin Kurtic ble lagt i bakken av Birger Meling, men dommeren vinket spillet videre.

Lagene gikk derfor målløst til pause.

OFFSIDE: Erling Braut Haaland og Joshua King etter annuleringen. Foto: Javad Parsa / NTB
OFFSIDE: Erling Braut Haaland og Joshua King etter annuleringen. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Bedre takter

Til andre omgang tok Ståle Solbakken grep. Alexander Sørloth og Kristian Thorstvedt erstattet Joshua King og Fredrik Aursnes. Landslagssjefens grep virket lovende da Haaland fikk sin første mulighet to minutter ut i omgangen.

Etter 54 minutter fikk både Haaland og Sørloth muligheten, men begge angriperne rotet bort sjansen. Norge satt opp tempoet og skapte flere målsjanser, men det slovenske forsvaret holdt stand.

Åtte minutter seinere ble Miha Blazic utvist etter å ha felt Haaland som bakerste mann. Dermed hadde Slovenia en utfordrende oppgave foran seg den siste halvtimen.

DUELL: Norges Erling Braut Haaland (t.v) i duell med Slovenias David Brekalo (midten) og keeper Jan Oblak. Foto: Terje Bendiksby / NTB
DUELL: Norges Erling Braut Haaland (t.v) i duell med Slovenias David Brekalo (midten) og keeper Jan Oblak. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

På det påfølgende frisparket fikk Ødegaard godt treff, men skuddforsøket smalt i tverrliggeren og ut. Den norske sjansebonanzaen fortsatte etter utvisningen, men superkeeper Jan Oblak viste klasse.

Like før slutt gikk Fredrik Bjørkan i bakken innenfor sekstenmeteren, men vinket bare spillet videre.

Haaland kastet bort kampens siste mulighet på overtid, og det endte derfor med poengdeling på Ullevaal.

Nations League: Gruppe 4

1. Norge32103 - 1+27
2. Serbia32015 - 2+36
3. Sverige31023 - 303
4. Slovenia30121 - 6-51

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer