KLYPET: Peter Sagan (t.v.) kløp den blonde podiedamen etter at han havnet på andreplass i Ronde van Vlaanderen søndag. Foto: Reuters / Francois Lenoir / NTB Scanpix
KLYPET: Peter Sagan (t.v.) kløp den blonde podiedamen etter at han havnet på andreplass i Ronde van Vlaanderen søndag. Foto: Reuters / Francois Lenoir / NTB ScanpixVis mer

Slovakere klyper fremmede for å støtte Sagan

Syklisten får unormal støtte i hjemlandet.

Det er blitt en farsott i Slovakia. Folk klyper fremmede bak for å vise sin støtte til syklisten Peter Sagan.

Etter 2.-plassen i klassikeren Ronde van Vlaanderen søndag, smilte Sagan konspiratorisk til kameraene mens han kløp den blonde skjønnheten som ga vinneren Fabian Cancellara det tradisjonelle seierskysset.

Det førte til krass kritikk mot Sagan, som måtte be offentlig om unnskyldning etter å ha blitt anklaget for seksuell trakassering.

- Synd at Peter Sagan har så mye klasse på sykkelen og så lite ellers, tvitret den britiske rivalen Michael Hutchinson.

- Det kan ikke unnskyldes med at han er ung. Dette er trakassering, skrev Jane Aubrey, som er redaktør av nettstedet cyclingnews.com.

- Det var bare ment som en spøk, og det var ikke min mening å vise manglende respekt for kvinner, svarte Sagan, som på sitt nettsted la ut en video hvor han lovet å oppføre seg bedre i framtiden.

I hjemlandet møter han likevel stor forståelse. Flere enn 4500 personer «liker» en Facebook-gruppe som oppfordrer til å klype fremmede bak til støtte for syklisten.

- Det er godt å vite at om jeg klypes bak på vei til jobb i morgen, så er det gjort for å støtte Sagan, skrev Zuzana Kostolnakova på siden til gruppen «Assupport Peter Sagan», mens andre prøver å snu saken på hodet.

- De kritiserer feil person. Det er kvinnen som kysset vinneren, en komplett fremmed, som er skyldig i seksuell trakassering, skrev en blogger på avisen SMEs nettsted.

(NTB)