Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slovakia sikret EM-plassen

Etter seier mot Luxemburg.

 JUBLER:  Slovakia-spillerne. Foto: NTB Scanpix
JUBLER: Slovakia-spillerne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slovakia holdt nervene i sjakk og innkasserte EM-billetten etter 4-2-seier borte mot lille Luxemburg mandag.

Ukraina mistet på sin side sjansen til å gå til EM som beste treer etter 0-1-tapet hjemme mot Spania i EM-kvalifiseringsgruppe C.

Slovakia virket preget av nerver mot Luxemburg, og kunne fort kastet bort ledelsen mot miniputtstaten. Marek Hamsik, Adam Nemec og Robert Mak hadde gitt bortelaget en komfortabel 3-0-ledelse før pause, men to scoringer av Luxemburg etter hvilen gjorde innspurten ukomfortabel for slovakene.

Først reduserte Mario Mutsch, før halvt norske Lars Krogh Gerson ordnet 2-3 på straffespark.

Bommet i jubileumskamp I siste minutt trygget Hamsik ledelsen med sitt mål nummer to, og Slovakia er dermed klar for sitt første EM som selvstendig nasjon.

Ukraina var på sin side avhengig av å slå Spania hjemme for å gå direkte til Frankrike-EM. Det gikk ikke. Spania vant etter Mario Gaspars scoring etter 22 minutters spill.

Cesc Fàbregas bommet på straffe like etter, hans fjerde bom på like mange forsøk på landslaget, ifølge Opta. Bommen kom i midtbanespillerens 100. landskamp.

Må gjennom playoff Ukraina gjorde alt de kunne for å komme tilbake i kampen, men David de Gea vartet opp med flere redninger i løpet av kampen.

Ukrainerne var også avhengig av slovakisk tap for å gå direkte til EM. Etter mandagens kampe kan heller ikke Ukraina bli beste treer, hvilket betyr at laget må gjennom omspill for å sikre seg EM-plassen.

Ungarn er akkurat nå beste treer i EM-kvalifiseringen, og kan håpe på direkteplass i EM på den måten, men tirsdag kan Tyrkia knipe den billetten. Tyrkerne må slå allerede EM-klare Tsjekkia på hjemmebane, samtidig som Kasakhstan må slå Latvia borte.

I mandagens siste kamp i gruppe C spilte Makedonia og Hviterussland 0-0.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!