JÅLETE? Marek Hamsik feirer scoring mot Juventus for Napoli i oktober. Drillo synes Hamsik er litt «jålete i stilen».  Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix
JÅLETE? Marek Hamsik feirer scoring mot Juventus for Napoli i oktober. Drillo synes Hamsik er litt «jålete i stilen». Foto: Giampiero Sposito, Reuters/ScanpixVis mer

Slovakias stjerne og kaptein er yngre enn Norges yngste

Følg med Marek Hamsik (22) i dag. - Litt jålete, mener Drillo.

||| ZILINA (Dagbladet): Marek Hamsik er 22 år gammel, stjernespiller og kaptein på det slovakiske landslaget som møter Norge på Stadion pod Dubnom i Zilina klokka 17 i dag.

- Han er playmakeren, den kreative. Litt jålete i stilen synes jeg, men jeg kjenner ham jo ikke, sier Egil Drillo Olsen.

Og når Drillo snakker om «stilen», tenker han nok ikke på den aggressive piggsveisen Hamsik gjerne spiller med, eller tatoveringen på brystet med navnet til sønnen Christian.

Norges landslagssjef snakker om en spiller som er litt mer opptatt av stilpoeng og kanskje litt mindre av effektiv fotball enn han er selv.

Stoppet Roma-rekkeMen Hamsik skaffer også lagene sine resultater. Han var den fremste offensive drivkraften da Slovakia spilte seg til plass i sommerens VM i Sør-Afrika.

IKKE LIKE PIGG: I november stilte Hamsik (t.v.) nybarbert til privatlandskamp mot Arturo Vidal og Chile.  Foto: Hans Punz, AP/Scanpix
IKKE LIKE PIGG: I november stilte Hamsik (t.v.) nybarbert til privatlandskamp mot Arturo Vidal og Chile. Foto: Hans Punz, AP/Scanpix Vis mer

Og han er nøkkelspiller for Napoli, som ligger på sjetteplass i Serie A i øyeblikket.

John Arne Riise spilte mot Hamsik seinest i helga. Slovaken fastsatte sluttresultatet til 2-2 på straffe, og sørget dermed for å stoppe Romas rekke på sju strake seirer i Serie A.

- Han er en veldig smart spiller. En typisk bak-spissen-spiller som er god med begge bein og flink til å komme seg inn i boksen. Han er den store stjerna til Slovakia, sier Riise til Dagbladet.

Yngre enn CiljanMarek Hamsik ble hentet til Serie A av Brescia for omkring fire millioner kroner, og debuterte som 17-åring i 2004. I 2007 gikk han til Napoli for over ti ganger pengene.

På mandag denne uka ble han kåret til Slovakias beste spiller, en kåring hvor han har havnet på andreplass bak Liverpools Martin Skrtl to ganger tidligere.

Og Hamsik fyller ikke 23 år før til sommeren, etter at han har spilt VM i Sør-Afrika. En drøy måned etter at yngstemann i den norske troppen her i Slovakia, Per Ciljan Skjelbred, runder samme alder.

- Ferguson er imponertEtter VM er det ingen oddsbombe om Slovakias unge landslagskaptein spiller i en av de aller største klubbene.

Overgangsryktene rundt Hamsik i høst handlet om navn som Manchester United, Liverpool og Barcelona.

KLAR FOR NORGE: I går trente Marek Hamsik med Slovakia foran dagens kamp mot Norge. Og piggsveisen er tilbake. Foto: Petr David Josek, AP/Scanpix
KLAR FOR NORGE: I går trente Marek Hamsik med Slovakia foran dagens kamp mot Norge. Og piggsveisen er tilbake. Foto: Petr David Josek, AP/Scanpix Vis mer

- Han er koblet til nesten alle toppklubber, og Alex Ferguson er imponert. Han var en moden spiller som 19-åring, og har blikk og teknikk som få. Kan dominere i Champions League neste sesong. Spørsmålet er om han kjøpes før eller etter VM, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til Dagbladet.

Sist uke ble Hamsik konfrontert med at Inter og Chelsea skal være ute etter ham.

- Inter Milan og Chelsea? Jeg likte kampen mellom dem veldig godt. De er to store lag. At det meldes om interesse fra disse klubbene er hyggelig, men jeg tar det helt med ro. Jeg har et møte med klubben neste uke for å fornye kontrakten med Napoli. Jeg gleder meg til å skrive under på den, sa Hamsik til Radio Marte ifølge Sky Sports.

Og selv om Napoli har trøblet i Serie A i det siste, har klubben fortsatt en sjanse til å kvalifisere seg til Champions League. Om det er nok til å holde på Hamsik, er en helt annen sak.

HYLLER SØNNEN: Marek Hamsik feirer straffemålet mot John Arne Riises Roma ved å vise fram tatoveringen på brystet, navnet til sønnen Christian. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix
HYLLER SØNNEN: Marek Hamsik feirer straffemålet mot John Arne Riises Roma ved å vise fram tatoveringen på brystet, navnet til sønnen Christian. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix Vis mer

Drillo liker trenerens sønnTilbake til Drillo og kveldens kamp: Den norske landslagssjefen har en annen favoritt på det slovakiske laget.

- Vladimir Weiss imponerte meg mest i den siste Slovakia-kampen jeg så. Han er en god dribler, og har gode innlegg, sier Drillo.

Weiss junior - sønn av Slovakias landslagstrener med samme navn - fylte 20 år i høst, og er for tida leid ut fra Manchester City til Bolton.

Norges lagNorge starter i kveld med Jon Knudsen i mål, og en forsvarsrekke bestående av Tom Høgli, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler og John Arne Riise. Henning Hauger blir anker på midtbanen, og Morten Gamst Pedersen.

Christian Grindheim og Alexander Tettey spiller trolig indreløpere med Skjelbred som et alternativ.

DRILLOS FAVORITT: Sist Drillo så Slovakia, ble han mest imponert over Vladimir Weiss jr., sønnen til Slovakias trener med samme navn. Foto: Hans Punz, AP/Scanpix
DRILLOS FAVORITT: Sist Drillo så Slovakia, ble han mest imponert over Vladimir Weiss jr., sønnen til Slovakias trener med samme navn. Foto: Hans Punz, AP/Scanpix Vis mer

På høyrekanten står det sannsynligvis mellom Bjørn Helge Riise eller en av de tre som også er kandidater til den eneste spissplassen: Daniel Braaten, Morten Moldskred og Erik Huseklepp.