Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slovakisk seier på tredje etappe i Sveits rundt

Verken Hushovd eller Arvesen klarte å hevde seg.

VANT: Liquigas' Peter Sagan var raskest av alle på den tredje etappen i Sveits rundt. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
VANT: Liquigas' Peter Sagan var raskest av alle på den tredje etappen i Sveits rundt. Foto: REUTERS/Denis Balibouse Vis mer

Slovaken Peter Sagan vant den 3. etappen i sykkelrittet Tour de Suisse mandag. Italienske Damiano Cunego overtok den gule ledertrøyen.

De to kom sammen til mål etter en tøff utforkjøring. Syklistene hadde vært over Grosse Scheidegg på 1962 meter, og tidligere på den 108 kilometer lange etappen hadde syklistene vært over Grimselpass på 2165 meter.

Sagan jaktet på Cunego ned de siste ti kilometerne og tok ham igjen. Cunego overtok ledertrøyen fra colombianeren Mauricio Soler og leder med 54 sekunder på samme mann.

Verken Kurt Asle Arvesen eller Thor Hushovd var med på å prege etappen. De havnet på 83.- og 84.-plass, 18.45 minutter bak vinneren. I sammendraget er de to også langt bak med Arvesen på 63.-plass og mannen i VM-trøya på 107.-plass.

Tirsdag kommer en etappe som bør passe Hushovd godt. Det er en av to etapper i Tour de Suisse som er skreddersydd for spurterne, og med oppløpet i slak oppoverbakke bør Hushovd ha en mulighet til å avslutte seierstørken som har vart siden VM-triumfen i fjor.

- Thor vil vinne i regnbuetrøye, og jeg tror han kan greide det her, sa lagkamerat Christian Vande Velde mandag.

Gabriel Rasch valgte å bryte rittet etter å ha slitt med mageproblemer på søndagens etappe.

(NTB)