FIKK EN TØFF START:  Per-Mathias Høgmo og landslaget lander på Gardermoen i dag etter 3-0-tapet for Slovenia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FIKK EN TØFF START: Per-Mathias Høgmo og landslaget lander på Gardermoen i dag etter 3-0-tapet for Slovenia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Slovenernes desperate bønn til Høgmo etter storseieren

Dette skriver avisene.

MARIBOR (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo (53) fikk ingen hyggelig debut som norsk landslagstrener i går kveld. Slovenia vant 3-0, og på sosiale medier ropte folk sarkastisk etter Drillo.

Kampens store helt i heksegryta på Ljudski Stadion ble Milivoje Novakovic (34), en fyr Ståle Solbakken for øvrig hadde i Köln.

Slovenske aviser som omtaler kampen har alle bilder av Novakovic på sine førstesider i dag.

Håp - Nytt håp, ny tro, skriver sportsavisa Ekipa.

På ei dobbeltside inne i avisa er overskriften:

- I Bern kan vi gjøre det, i Oslo kan vi håpe.

EKSTASE:  - Nytt håp, ny tro, skriver sportsavisa Ekipa på førstesida i dag. FOTO. TORE ULRIK BRATLAND
EKSTASE: - Nytt håp, ny tro, skriver sportsavisa Ekipa på førstesida i dag. FOTO. TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Overskiften er formet med tanke på det som skal skje tirsdag. Mens Norge er plassert i skammekroken - skjøvet ut i fotballmørket - slåss Slovenia med Island om playoff-plassen i kvalifiseringsgruppa til VM.

Slovenia møter Sveits borte, mens Island skal til Oslo. Sistnevnte lag har ett poengs forsprang. Nå er slovenernes desperate bønn til Høgmo og hans menn at de viser karakter og slår Island. Samtidig må Slovenia selv ta poeng fra allerede VM-klare Sveits.

- Med Novakovic' hat trick kan vi håpe på VM, skriver avisa Delo.

Så tendenser Det norske laget ble omtrent rullet rundt i tjære - og kastet sagmugg på - i går kveld. Etter kampen påpekte Høgmo at han så tendenser i spillet på hvordan han ønsker at Norge skal framstå.

Likevel er det lille Island som nå er i førersetet til å ta playoff-plassen i gruppa.

Landslaget reiser til Oslo i dag, for å bygge seg opp til tirsdagens kamp. Ikke minst håper slovenerne at nordmennene reiser kjerringa.

SPENNING:   - I Bern kan vi gjøre det, i Oslo kan vi tro, skriver den slovenske avisa Ekipa i sin kampdekning i dag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
SPENNING: - I Bern kan vi gjøre det, i Oslo kan vi tro, skriver den slovenske avisa Ekipa i sin kampdekning i dag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Hjelp meg, tok det 71 minutter før vi avsluttet på mål? spør den tidligere Drillo-profilen Lars Bohinen på Twitter. Og kommer med et stikk til MAX-kommentator Jan-Erik Aalbu:

- Aalbu, en fantastisk pasning er i det minste en pasning som treffer en mann med rød drakt!

FORNØYD:  - Novakovic' hat trick gir håp om VM, skriver Delo. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
FORNØYD: - Novakovic' hat trick gir håp om VM, skriver Delo. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer