Slovenia kan ryke

Starts stjerneskudd Marius Johnsen var John Arne Riises klare erstatter til den viktige VM-kvaliken mot Slovenia 3. september. Nå ser det mørkt ut.

ULLEVAAL (Dagbladet): Venstrebacken skadet kneet under dødballtrening på Ullevaal i går. Dermed måtte landslagsledelsen i går kveld finne fram telefonnummeret til Hassan El Fakiri. En forsvarsrekke med Borussia Mönchengladbach-spilleren som høyreback er tredjevalget til Hareide nå. John Arne Riise, som er Hareides førstevalg som venstreback, har karantene og er utelukket mot Slovenia. Og nå er erstatteren, Marius Johnsen, ute med kneskade. Antakelig flytter Hareide André Bergdølmo over til venstre, mens Fakiri spiller på høyre.

Utelukket

Start-trener Tom Nordlie fikk i går ettermiddag akkurat den beskjeden han håpet ikke skulle komme.

-  De tror at han har et rift i patellasenen. Han er utelukket mot Sveits, sier Nordlie til Dagbladet.

Patellasenen er den store senen på framsiden av kneet som brukes til å strekke ut beinet. Landslagslege Thor Einar Andersen sier til Dagbladet at de skal ta en såkalt MR-undersøkelse i dag for å endelig fastslå hvordan det står til inne i kneet til Start-spilleren.

Smertefull

Overlege Gisle Uppheim ved Lovisenberg sykehus er en av landets fremste eksperter på kneskader. På generelt grunnlag sier han dette om en rift i patellasenen.

-  Selv en liten rift vil være smertefull. Behandlingen er å ikke belaste kneet, slik at man unngår smerter. Da vil skaden normalt leges av seg selv i løpet av noen uker.

Han sier det kan gå måneder også, alt etter hvordan riften er.

I og med at det bare er to uker og fire dager til Slovenia-kampen, er det tvilsomt at Johnsen blir klar til den heller.

KNESKADD: Marius Johnsen har vært en av serieleder Starts aller, aller viktigste spillere denne sesongen. Nå kan drømmen om et snarlig landslagsgjennombrudd ryke.