Slovenia måper

- Du vil ikke tro hva som har skjedd. Slovenia har ikke sett dette på evigheter, rapporterer avis. Haaland-interessen forbløffer. Nå er stadion utsolgt: - Det er som om Messi eller Ronaldo skulle ha kommet på besøk.

STOR I SLOVENIA: Erling Braut Haaland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
STOR I SLOVENIA: Erling Braut Haaland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Slovenia - Norge, klokka 18.00 lørdag

LJUBLJANA (Dagbladet): Det går nesten ikke an å kjøpe en papiravis eller et fotballmagasin i verden uten at Erling Braut Haaland (22) er på trykk.

Det gjelder også slovenske aviser i dag. To av landets toneangivende aviser - Dnevnik og Delo - har begge Haaland som hovedsak på sportssidene i papirutgaven.

- Haaland sørger for at Stožice er utsolgt, rapporterer Dnevnik, og sikter til nasjonalarenaen med kapasitet på 16.000 tilskuere.

I FOKUS: Avisa Dnevnik slår fast at Erling Braut Haaland fyller stadion lørdag.
I FOKUS: Avisa Dnevnik slår fast at Erling Braut Haaland fyller stadion lørdag. Vis mer

- Temperaturen stiger i den slovenske hovedstaden før lørdagens kamp mot Norge i Nations League. Haaland, en av de beste spissene i verden, kommer til Stožice, melder Delo.

- Hører du, Haaland? Du vil ikke tro hva som har skjedd på Stožice. Slovenia har ikke sett dette på en evigheter, skriver Ekipa24 om den utsolgte stadion.

I FOKUS: Avisa Delo melder at Erling Braut Haaland føyer seg inn i rekken av stjerner som besøker Ljubljana.
I FOKUS: Avisa Delo melder at Erling Braut Haaland føyer seg inn i rekken av stjerner som besøker Ljubljana. Vis mer

Dagbladet er til stede på stadion fredag kveld. Vi får opplyst at Slovenia har spilt ni av ti hjemmekamper her siden 2010. Et utsolgt stadion hører til sjeldenhetene.

Også Maribor blir brukt til landskamper.

INTIMT: Stadion Stožice tar 16.000 tilskuere. Dagbladet er til stede på arenaen der Norge trener i kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
INTIMT: Stadion Stožice tar 16.000 tilskuere. Dagbladet er til stede på arenaen der Norge trener i kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Påstanden i Dnevnik er like vill som den høres ut som: Avisa hevder at interessen rundt kampen er like stor som om Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo kom på besøk.

- Slovenias største stadion er utsolgt. Enkelte tilskuere kommer ikke for å se Slovenia. De kommer for å se Manchester City-stjerna «live». Han er en ekte målmaskin, lyder omkvedet.

Avisa tar oss gjennom Haaland-historien der han ble født i England og vokste opp på Bryne. Pappa Alfie trekkes fram som «en strålende fotballspiller» med karriere i England og på landslaget.

- Erling har England i genene, slår Dnevnik fast.

HYLLES: Erling Braut Haaland får skryt i sosiale medier etter at han uttalte at han ikke ønsker å dømme noen for matvalgene sine. Vis mer

Delo melder at Haaland føyer seg inn i rekken av stjerner som besøker Slovenia. Den portugisiske giganten Eusebio var der på 70-tallet, mens Luka Modric besøkte Ljubljana i fjor.

Også Zinédine Zidane, Francesco Totti og Robert Lewandowski har vært der, heter det.

Ståle Solbakken og co. reiste fra Gardermoen i 11-tida i dag. Laget er nå på plass i Ljubljana og trener på stadion klokka 18.00.

Da Haaland og co. landet på flyplassen i Ljubljana, fikk de stort sett gå i fred.

- Scenene fra Brnik (navnet på flyplassen) vil forbløffe deg. Er dette mulig bare i Slovenia? spør Ekipa24 og sikter til at Haaland fikk gå i fred.

Sjekk klippet her.

Klokka 19.15 holder Solbakken og Sander Berge pressekonferanse før slaget i morgen.

Hvis Norge vinner, og Serbia avgir poeng mot Sverige, vinner Norge gruppa i Nations League.

Nations League

Norge43106-310
Serbia42117-47
Sverige41035-63
Slovenia40223-82

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer