Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagstroppen til Slovenia-Norge og Kypros-Norge

Slovenia-Norge spilles 16. november. Det norske laget får du her

Lars Lagerbäck har tatt ut sin tiende landslagstropp. Han kunne like gjerne tatt ut laget mot Slovenia.

MANNEN UTEN OVERRASKELSER: Lars Lagerbäck har funnet stammen han søkte, vet hvordan han skal bruke den og gjør det så ofte som mulig. Derfor er det ingen overraskelser i svenskens uttak. Det er mest hakk i plata. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MANNEN UTEN OVERRASKELSER: Lars Lagerbäck har funnet stammen han søkte, vet hvordan han skal bruke den og gjør det så ofte som mulig. Derfor er det ingen overraskelser i svenskens uttak. Det er mest hakk i plata. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Han sa det med en gang han kom, Lars Lagerbäck, at det første året med Norge handlet om å finne en stamme å bygge laget på. Den fant han omsider etter mye prøving og feiling.

Nå bruker han den for alt den er verd.

Akkurat som laget.

LARS LAGERBÄCKS LANDSLAGSUTTAK er så forutsigbare (lite spennende) at jeg var rimelig sikker på at en god fotballspiller som Mats Møller Dæhli, skadefri, og fastspillende i St. Pauli i Bundesliga 2 - verdens åttende eller niende beste liga, alt etter hvilken statistikk du leser – ikke kom med denne gangen.

Han var med i juni, var ute i september, men tilbake sist på grunn av Martin Ødegaards U21-vikariat.

Med Ødegaard tilbake er Møller Dæhli ute igjen.

Og til det er det bare en ting å si:

Bra landslagstropp!

SÅNN ER DET med Lars Lagerbäck. Han har funnet sine menn. Han bruker dem for alt de er verd. Hakk i plata. Spillertyper som fyller rollene. Spillere som gjerne synes mest i de 89 minuttene de ikke er på ballen. Og derfor handler spillere ut og inn fra den ene troppen til den andre mest om skader og gule kort.

Formspillere på ball, om de finnes, er ikke så viktig.

Det som betyr noe er tidligere prestasjoner, fartstid og repetisjonene Lagerbäck er kjent for.

STEN GRYTEBUST ER Norges tredjekeeper, var med i september (Kypros/Bulgaria), men var ute med skade sist. Han er tilbake.

Vikaren, Sandefjord-keeper Erik Holmen Jensen, var bare innom for å fylle et hull

FORSVARSSPILLERNE KRISTOFFER AJER, Tore Reginiussen og Birger Meling er også tilbake fra skader. Ut går reservene Even Hovland og Vegard Forren. Det spiller ingen rolle at Hovland startet mot Slovenia. Som Forren tilhører han ikke stammen. Men det gjør Haitam Aleesami, som var tilbake sist. For å løse det, slik at uttaket skal gå opp med riktig antall spillere i de forskjellige lagdelene flyttes Martin Linnes opp i midtbaneleddet.

DERMED TAR LINNES plassen til Fredrik Midtsjø. Alkmaar-spilleren er derfor vraket. Martin Ødegaard tar plassen til Mats Møller Dæhli. Lagerbäck bytter likt her også. Mens han på topp gjør den eneste forandringen som er en virkelig forandring, og ikke en forandring basert på spillere tilbake fra skader eller karantene.

Ola Kamara, som bare har spilt en omgang (Panama) siden han scoret tre mål mot Australia i mars er tilbake i troppen.

Alexander Sørloth, reserve både på landslaget og i Crystal Palace, er ute på grunn av manglende spilletid.

NÅR NORGE VINNER fotballkamper har Lars Lagerbäck uttakene på sin side. I 2018 har Norge vunnet sju av åtte. Og vinner vi to til har vi mest sannsynlig vunnet Nations League-gruppa og skaffet oss en ekstra EM-mulighet i mars 2020.

Ikke fordi vi er veldig gode.

Men fordi Lagerbäcks maniske forhold til at øvelse gjør mester – hvilket handler om kontinuitet og repetisjoner, det er alltid repetisjoner – betaler seg.

NORGES FØRSTE KAMP er Slovenia i Ljubljana fredag 16. november. Laget tas ut kvelden i forveien. Men du får det her, om forfallene ikkekommer, basert på de samme kriteriene som uttaket av troppen.

  • Keeper: Rune Almenning Jarstein
  • Forsvar: Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Birger Meling.
  • Midtbane: Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Moi Elyounoussi.
  • Angrep: Joshua King (Ola Kamara hvis King er skadet), Tarik Elyounoussi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!