Slovenia rystet England både en og to ganger. Så sto Rooney fram

Matchvinner.

• Slovenia - England 2-3

(Dagbladet): England har lagt noen skuffende mesterskap bak seg de siste årene. Men i kvalifiseringen til neste års EM ser det ut til å ha snudd. Laget fra balløya er nemlig fortsatt ubeseiret i kvalifiseringen.

For heller ikke Slovenia klarte å tukte England i kveldens kvalifiseringskamp, selv om de forsøkte. De tok en tidlig ledelse, før England snudde det hele etter to perlescoringer fra Jack Wilshere. Da Slovenia slo tilbake enda en gang, var det landslagskaptein Wayne Rooney som sto fram og ble matchvinner.

- Det er flott å bli matchvinner, men det var først og fremst en god laginnsats. Vi kom godt ut foran andre omgang, og Jack Wilshere scoret to flotte mål. Jeg og Jack fungerer bra sammen, og jeg håper han holder seg skadefri framover. Vi har gjort mange framskritt siden VM, sier Rooney til BBC.

Rystet England England viste tidlig gode takter. Wayne Rooney spilte ballen vakkert gjennom til Raheem Sterling, som satte ballen hårfint over mål.

England presset, med Rooney og Sterling stort sett i hovedrollene. Det var bare et spørsmål om tid før Slovenia måtte gi opp for presset.

Men istedenfor fikk England seg et skikkelig slag i trynet ti minutter før pause. Mot spillets gang var det Slovenia som tok ledelsen. Ballen ble spilt gjennom til Milivoje Novakovic, som var iskald i avslutningen. Den satte han i mål bak Joe Hart.

1-0 til pause.

Slo tilbake Men England fortsatte kjøret etter pause. Etter ti minutters spill fikk de også endelig betalt for det.

Jack Wilshere kunne sette ballen som limt i krysset fra 16 meter.

Bare minutter senere burde England ha tatt ledelsen, men Wayne Rooneys forsøk gikk høyt over mål. Sekunder senere fikk han nok en kjempesjanse da Townsend kunne spille til landslagskapteinen foran mål, men igjen over.

SCORET TO: Jack Wilshere scoret to kremmerhus da England slo Slovenia i EM-kvalifiseringen søndag. Wayne Rooney ble matchvinner med sin scoring fem minutter før slutt.
SCORET TO: Jack Wilshere scoret to kremmerhus da England slo Slovenia i EM-kvalifiseringen søndag. Wayne Rooney ble matchvinner med sin scoring fem minutter før slutt. Vis mer

Istedenfor var det Jack Wilshere som kunne tegne seg for sin andre for dagen, med et skikkelig kremmerhus av en scoring. Nok en gang skjøt han fra distanse, og nok en gang satt den som limt i keepers høyre kryss. Det også etter lekkert angrepsspill.

- Det er åpenbart fint å få sine første to mål for England, det har vært lenge etter dem. Jeg ville antakelig ikke ha prøvd på den andre hvis jeg ikke allerede hadde scoret, men etter det fikk jeg selvtillit. Jeg må score flere mål, det er noe jeg må legge til i spillet mitt, sier Wilshere.

Rooney redningen England kunne senke skuldrene. Iallefall for en stund. For igjen rystet Slovenia laget fra balløya.

Nejc Pecnik headet ballen i mål bak en sjanseløs Joe Hart. 

Før England slo tilbake på ny. Denne gangen satt den endelig for Wayne Rooney, som hadde forsøkt og forsøkt i 85 minutter. United-spissen snappet ballen bak et litt uheldig slovensk forsvar, og alene med keeper gjorde han ingen feil. I mål.

Dermed klatret han opp på en andreplass over tidenes mestscorende engelske landslagsspillere, en plassering han deler med Gary Lineker. De har begge scoret 48 mål. Dermed er Wayne Rooney fareturende nært å kunne kalle seg tidenes mestscorende. Sir Bobby Charlton troner øverst med 49 mål.