Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmark klare for semifinale i håndball-EM

Slovenia sendte Danmark til semifinale i håndball-EM

Slovenia slo Spania 31-26 i hovedrunden i håndball-EM tirsdag, og dermed kunne Danmark juble for semifinaleplass.

TIL SEMI: Danmark er klare for semifinale i håndball-EM etter at Slovenia slo Spania i kveld. FOTO: REUTERS/Ognen Teofilovski/NTB scanpix
TIL SEMI: Danmark er klare for semifinale i håndball-EM etter at Slovenia slo Spania i kveld. FOTO: REUTERS/Ognen Teofilovski/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danskene fører an i hovedrunden gruppe 2 med sine 6 poeng. Laget møter Makedonia i sin siste kamp i hovedrunden onsdag.

Tyskland og Spania står også med 4 poeng, men danskene har slått både spanjolene og tyskerne og er dermed foran på innbyrdes oppgjør.

Tsjekkia overrasket tirsdag kveld med 25-24-seier over Makedonia og knuste motstanderens semifinaledrøm. Det betyr at onsdagens kamp mellom Tyskland og Spania blir en ren duell om semifinaleplass.

«Finale» om semifinale

Laget som vinner kampen slår følge med Danmark videre som gruppetoer. Skulle kampen ende uavgjort, kan Tsjekkia snike seg forbi og stjele semifinalebilletten. Da må tabelljumbo Slovenia slås.

Skulle Danmark tape for Makedonia, kan Tsjekkia til og med bli gruppevinner.

Det var dramatiske sluttsekunder mellom Tsjekkia og Makedonia. Makedonia fikk straffekast ett sekund før slutt etter videodømming, men Tomas Mrkva reddet skuddet fra Dejan Manaskov, og tsjekkerne kunne juble.

Spansk smell

Det var lenge jevnt mellom Slovenia og Spania. Det sto 13-12 ved pause. Spanjolene kom for alvor på hælene da Slovenia i starten av annen omgang scoret fem mål på rad til 20-15-ledelse.

Den smellen klarte ikke spanjolene å komme tilbake fra. Ti minutter før slutt røk dessuten Viran Morros på sin tredje utvisning og ble sendt på tribunen.

Som vanlig fikk slovenerne spille sitt fysisk tøffe spill. Det ble mange tominuttere å ri av, men laget klarte å stoppe det spanske laget.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!