Sløvt dronning-emne

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet.no): - Jeg skjerper meg når jeg må. Ellers sløver jeg. Det er jeg ganske flink til, sier Liv Grete Skjelbreid Poiree og ler rått. Hun er dronning-emne i OL og den alle skal snakke med. Men Liv Grete lar seg ikke stresse opp. Hun bare sløver'n.

Tirsdag kveld kom hun til OL-byen etter treningsopphold og akklimatisering langt oppe i fjellene i Montana. I går morges kom hun ned på skiskytter-stadion tre timer før hun egentlig skulle trene. Litt dårlig kommunikasjon her og der førte til at hun måtte vente i tre lange timer før hun fikk skutt.

Litt irritert akkurat der og da, men etterpå var hun like blid igjen.

Det er nettopp det som er en av hennes største styrker som idrettsutøver; den positive innstillingen og evnen til å la småproblemer og bagateller prelle av.

Liv Grete har fokus der hun skal ha det, mot de såkalte «arbeidsoppgavene». Alt annet er mer eller mindre uvesentlig.

Flaggbærer

I morgen skal hun bære det norske flagget inn på OL-stadion i Salt Lake City.

Hun er stolt over å få lov til det.

- Jeg ble mektig overrasket da jeg ble spurt, og trengte ikke lange betenkningstiden, sier hun.

Og spørsmål om at det kan resultere i «feil fokus» å ta en mange timers tur ned til Salt Lake for å børe et flagg på en olympisk åpningsseremoni et par dager før hun skal gå et olympisk skirenn, nærmest fnyser hun av.

- Jeg er nødt til å gjøre noe morsomt innimellom. Ikke bare trene og fokusere. Det blir lettere å skjerpe seg skikkelig om vi gjør noe morsomt innimellom. Alt kan ikke bare være alvor, sier Liv Grete.

- Hva er avveksling for deg i en slik periode da?

- Tja, jeg ser en del video, er sammen med de andre jentene, og sammen med Raphael. Mest med ham da, sier hun og ler igjen.

- Og så sløver jeg litt da. Jeg er flink til det.

Dobbelt trøkk

For de som ikke måtte ha fått det med seg er Raphael ektemannen og minst like stor OL-favoritt som kona.

Det skulle bety dobbelt trøkk det, press fra alle kanter?

- Jeg merker jo at det er større interesse rundt meg nå enn for ei tid tilbake, sier Liv Grete, men hun synes ikke det er noe stort problem.

Hun har et profft støtteapparat rundt seg, og skjermes når hun trenger det.

OL-dronning

Hun har verken skrekk eller ydmykhet overfor det forventningspresset som har bygd seg opp rundt henne etter fire strake verdenscupseire.

- Jeg streber alltid etter å gå gode løp, uansett om det er OL eller ikke, sier hun, og hevder hun like godt kan være fornøyd med et sølv eller en bronse om hun selv føler hun har prestert det maksimale.

Fakta er at klarer Liv Grete å ta ut det maksimale i hvert eneste renn, vil hun ende opp som OL-dronning.

Liv Grete Skjelbreid Poiree

Klubb: Hålandslaen IL

Født: 7. juli 1974 i Bergen

Bor: Villard de Lans, Frankrike

Sivilstand: Gift med skiskytteren Raphael Poirhe, ingen barn

Høyde: 167 cm

Interesser: Kino, tennis, reiser.

  • Debuterte på landslaget i 95/96-sesongen
  • Har tre VM-gull, mangler individuell medalje i OL.

POPULÆR: - Jeg merker jo at det er større interesse rundt meg nå enn for ei tid tilbake, sier Liv Grete, men hun synes ikke det er noe stort problem.