Sløvt forsvarspill ga Viking seieren

-Vi ga bort målene.

(Dagbladet.no): Viking - Bodø/Glimt 2-0

Kåre Ingebritsen syntes Glimt hadde gjennomført en god kamp, hadde det ikke vært for to klare forsvarsfeil som Viking utnyttet til fulle:

- Viking var bedre enn oss i dag, men ville slitt med å score mål, hadde ikke vi gitt de til dem, sa Glimts trener Kåre Ingebritsen til Tv2 etter kampen.

Anført av Alexander Ødegaard som viste glimt av gammel klasse, var Viking det førende laget på Viking stadion,  Men det måtte total konsentrasjonssvikt i Glimt-forsvaret før Stavanger-laget klarte å omsette presset i sjanser.

I det 57. minutt skulle Pavel Londak sette igang et Glimt-lag som hadde problemer med å komme til ordentlige sjanser.

Andrius Velicka lurte seg inn som en skygge og snappet til seg ballen. En forfjamset Glimt- keeper rev ned spissen og fortærte Viking en straffe som Nikolaj Stokholm satte sikkert i mål.

Ti minutter før slutt sov hele Glimt-forsvaret da Børre Steenslid stanget inn et frispark og punkterte kampen.

Topp mot bunn

HELDIGE LØVER: Roger Nilsen mente at et Viking-laget «kjempet som løver» og fortjente seieren. ALF OVE HANSEN/SCANPIX
HELDIGE LØVER: Roger Nilsen mente at et Viking-laget «kjempet som løver» og fortjente seieren. ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

På begynnelsen av sesongen ville få tippet at Bodø/Glimt var en medaljekandidat etter ti kamper. Anført av Kåre Ingebritsen og et ”Rosenborgsk” 4-3-3 har nordlendingene tatt tippeligaen med storm og spilt underholdende, men ikke minst effektiv fotball.

Viking har derimot slitt med å innfri favorittstempelet, og lå utsatt til på tabellen.

Men tippeligaen er jevn i år. Før kampen skilte det 5 poeng mellom overraskelseslaget på andre og ekspertenes forhåndstips på tiende, altså en kort vei mellom topp og bunn.

Kampen på Viking stadion viste at plassene fort kan stokkes om etter fotballferien.

Ødegaard i form

Åpningen på kampen minte mer om en treningskamp hvor lite eller ingenting stod på spill. Pasninger og løp holdt et labert tempo, og var lysår unna den intensiteten tyrkere og portugisere viste i EM- åpningen lørdag kveld.

Halveis ut i første omgang beviste Jone Samuelsen igjen at han også kunne være målfarlig og klinte til fra god posisjon med strak rist. Londak måtte gi til retur, men Ødegaard fikk ikke kontroll på ballen. Skuddet til midtbanespilleren tente Viking. Gjennom resten av omgangen presset siddisene mot et tamt Bodø-lag.

Alexander Ødegaard har i den siste tiden vist gryende form, og sto som arkitekten bak et Viking-lag som etter hvert så ut som om de ikke hadde tatt EM-ferien riktig ennå.

Den tidligere Sogndal- og Rosenborg-spilleren la inn noen perler av innlegg, og hjemmelaget kom nærmere og nærmere det målet de jaktet på.

SLØV KEEPER:
Pavel Londak fikk gult kort etter å ha felt Velicka. ALF OVE HANSEN/SCANPIX
SLØV KEEPER: Pavel Londak fikk gult kort etter å ha felt Velicka. ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

Jone Samuelsen var på nippet til å komme igjen etter å ha chippet ballen over en forfjamset oppasser, men spilleren med draktnummer 99 måtte se Londak snappe til seg ballen.

Fillo viste utsøkt teknikk på små flater uten å komme i skuddposisjon, og førsteomgangen ebbet ut i 0-0. Glimt burde være mest fornøyd med at de gikk inn til pause uten mål imot.

Fortsatte å presse

Ødegaard fortsatte å vise seg fram i den andre omgangen. Før de hadde gått fem minutter, hadde han skapt to stor sjanser til hjemmelaget med sine giftige, skrudde innlegg.

Først la han en perfekt pasning inn i feltet, som Alan Gaarde la pent til rette for Samuelsen. Men Samuelsen klarte ikke være like giftig som inspirasjonskilden til draktnummeret og satte ballen rett på Londak.

Minuttet senere la han opp Velicka, men litaueren headet utenfor fra god posisjon.

Velicka tok en Clough

En ellers god Pavel Londak viste et øyeblikk med dårlig konsentrasjon som Velicka utnyttet til fulle. Uten å vite at angriperen lurte bak ryggen hans, slapp Glimts sisteskanse ballen for å sparke i gang et angrep.

Sløvt forsvarspill ga Viking seieren

Ikke ulik den gamle Nottingham Forrest- spissen Nigel Clough snappet Velicka til seg ballen, og Londak fulgte opp en allerede klønete inntreden med å rive ned Viking- spissen. En klar Straffe, som Nikolaj Stokholm satte sikkert i mål.

- Viking må skape sjansene sine sjøl, vi kan ikke skape de for dem, kommenterte Glimt-trener Ingebritsen.

Anført av Ødegaard presset Viking på for å punktere kampen på hjemmebane.

I det 82. minutt stanget stopperen Børre Steenslid ballen inn på et frispark som seilet over et sovende Glimt-forsvar, og sikret tre viktige poeng før EM- ferien.