Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slukket lyset for Åges trening

Akkurat idet Gamsten skulle score.

WREXHAM (Dagbladet.no): Åge Hareide har tatt med 19 mann til Wales. Noen er sikre på laget, andre vil landslagssjefen se hvor står i øyeblikket.


Men nøyaktig klokka 20.30 i kveld - norsk tid - visste ikke Hareide hvor noen av spillerne sto. Da gikk nemlig lyset på Racecourse Ground i Wrexham.

Rettelse: Lyset ble slått av lykt for lykt.

Banemannskapene var alt annet enn glade for at banen ble brukt i kveld. Så da Norges tilmålte time var over, ble flomlysene slukket uten forvarsel.

Sint Gamst

Spillerne ble avbrutt midt i en spillsekvens, og Morten Gamst Pedersen brølte i frustrasjon og dæljet ballen i et reklameskilt.


- Jeg skulle jo akkurat skyte og score, gliser en langt mildere Gamst Pedersen til Dagbladet.no etterpå.

Også Åge Hareide synes det var helt greit at treninga bråstoppet. Banen er fortsatt medtatt etter Wrexhams seriekamp lørdag, og i morgen er det fare for regn.

PLUTSELIG MØRKT: Landslagsspillerne måtte pakke sammen tidligere enn det Åge Hareide hadde tenkt - fordi banemannskapene slukket lyset. Foto: SIGBJØRN STRAND/DAGBLADET.NO
PLUTSELIG MØRKT: Landslagsspillerne måtte pakke sammen tidligere enn det Åge Hareide hadde tenkt - fordi banemannskapene slukket lyset. Foto: SIGBJØRN STRAND/DAGBLADET.NO Vis mer

- Vi får vanligvis en time på kamparenaen. Det beste hadde vært å spare banen i dag, men det var dårlig med alternativer. Vi ble tilbudt kunstgress klokka fire, sier landslagssjefen..

Vil spare spillere

Men han ville heller ha gutta på skikkelig underlag og å kjenne på kamparenaen. Det ble en hyggelig time med spill seks mot seks.


John Carew, Brede Hangeland, Erik Nevland og Pa-Modou Kah som alle spilte kamp i går, hadde en rolig restitusjonsøkt uten ball.

Hareide antydet også at det trolig blir aktuelt å spare spillere som har mye belastning i klubblaget.

- Det er vel John Carew som har mest belastning, og kanskje Brede Hangeland i det siste, sier Hareide.

Hagen står over

Erik Hagen spiller trolig ikke kampen på onsdag i det hele tatt. Han var i dag for første gang og hilste på i sin nye klubb Wigan.

image: Slukket lyset for Åges trening

Deretter sluttet han seg til landslaget i Wrexham i Wales, der strekkskaden ble undersøkt av landslagets medisinske støtteapparat.


- Hagen sliter med en strekk, og vi skal ikke belaste ham med en kamp nå, sa Åge Hareide etter kveldens trening.

Hagen selv var ikke like kategorisk avvisende. Han sier han har lyst til å prøve seg igjen i morgen.

- Men om jeg skulle bestemt meg nå, hadde jeg ikke spilt, sier Hagen til Dagbladet.no.

Med sju måneder til neste landskamp er det garantert et smart trekk av Åge Hareide å heller la Panzer bli frisk til å spille seg til fast plass hos Wigan enn å risikere noe på en tung og humpete Racecourse Ground onsdag kveld.

- Åge veit vel stort sett hvor jeg står, sier Hagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media