Slukner Carew neste sesong?

- Måtte det bare vare, håper Villa-sjefen.

(Dagbladet.no): Enten klubben har vært Valencia, Besiktas, Roma eller Lyon, har John Carews utenlandsopphold gjerne fulgt den samme progresjonskurven:

Etter en god start har prestasjonene gradvis blitt dårligere.

Så langt er det ingenting som taler for at det samme skal skje i Aston Villa. Siden Carew kom til klubben i januar 2007, har han holdt et stabilt høyt nivå og scoret regelmessig.

- Publikum elsker ham

Denne sesongen har han i høyeste grad levert varene med 12 ligamål - og høstet superlativer nesten ukentlig fra manager Martin O\'Neill.

Nordiren er kjent med historiene om Carews downperioder og hyppige klubbskifter, men tror de skal unngå at det samme skjer i Villa.

- Jeg snakker ikke ofte om ham med andre folk, men om jeg hadde snakket med andre managere som har hatt Carew på laget sitt, ville det kanskje hersket en oppfatning om at han bare presterer en stund. Men jeg foretrekker å håndtere dette internt. Publikum elsker ham, og det er fantastisk å se hvordan han responderer på det. Måtte det bare vare, sier O\'Neill til Birmingham Mail.

Carews popularitet på Villa Park ble ikke mindre forrige helg, da han scoret to ganger mot byrivalen og feiret med å løfte opp en av ballguttene.

HAR EN HØY STJERNE I VILLA: John Carew er en helt på Villa Park, og blir også sett opp til av lagkameratene. Kanskje blir Aston Villa klubben hvor nordmannen holder nivået høyt over lang tid - slik han har slitt med i andre klubber. Foto: AP
HAR EN HØY STJERNE I VILLA: John Carew er en helt på Villa Park, og blir også sett opp til av lagkameratene. Kanskje blir Aston Villa klubben hvor nordmannen holder nivået høyt over lang tid - slik han har slitt med i andre klubber. Foto: AP Vis mer

Kultstatusen blant fansen blir stadig større - og det er lenge siden han fikk sin egen sang.

- Han var helt fantastisk mot Birmingham, virkelig fenomenal i en serie av fenomenale forestillinger, og slike forestillinger ser vi nesten hele tida, sier han.

Carew blomstrer

Storspillet har ført til at Werder Bremen igjen har fattet interesse for Carew. Kanskje angrer tyskerne nå på at de ikke betalte de 42 millioner kronene Lyon krevde for å slippe ham i fjor vinter.

Nå er Carews verdi trolig enda høyere, men Werder vurderer likevel å gjøre et framstøt i sommer.

- Vi er på et punkt hvor vi har vurdert spillere som Carew og Baros, bekreftet sportsdirektør Klaus Allofs forrige uke, ifølge PA.

O\'Neill tar interessen fra Tyskland med stor ro.

- Når han spiller som han gjør vil han bli koblet til andre klubber, eller folk vil si at han bare blir værende i rundt to år. Jeg kan ikke nekte for det, for det har vært tilfellet med ham tidligere, men for øyeblikket koser han seg og blomstrer. Det er opp til ham å sørge for at det fortsetter slik, sier O\'Neill.

Slukner Carew neste sesong?

Selv har Carew uttalt at han gjerne forlenger kontrakten med Villa.

- Absolutt, men det er opp til klubben og hvorvidt de fortsatt er fornøyd med meg. Det har vært en god sesong for meg. Skader har bare kostet meg seks eller sju kamper, sa han i mars.

<B>LOVPRISER CAREW:</B> Martin O\'Neill sparer sjelden på superlativene om John Carew.