- Slurver for mye

ULM (Dagbladet): - Vi slurver for mye. Likevel spiller vi mye bedre nå enn da vi tok OL-gull i fjor, sier midtbanespilleren Solveig Gulbrandsen (20) til Dagbladet foran morgendagens skjebnekamp mot Danmark.

Alle muligheter står åpne: Norge kan bli puljevinner, ende på andreplass eller bli slått ut.

- Det som mangler, er større nøyaktighet i pasningsspillet. Særlig den siste pasningen må være mer presis. I OL satset vi nesten utelukkende på lange baller framover. Nå er midtbanen mye mer med, og laget som helhet langt mer spillende, sier Solveig Gulbrandsen.

- Større flater

Hun forstår ikke helt kritikerne som mener at dagens fotballjenter spiller dårlig.

- Mot Italia (1- 1) førte vi kampen, lyktes med veggspill, rullet ut på kantene og prøvde på innlegg foran mål. Det som manglet, var å sette prikken over i-en. Mot danskene blir det større flater å spille på, og mer åpen fotball. Det må vi utnytte for alt det er verd, sier Solveig Gulbrandsen foran sin 38. landskamp.

I likhet med resten av fotballjentene, elsker hun utfordringer.

- Nå er det bare danskene som gjelder. Det blir tøft, men vi går i krigen for å vinne. Selv om alt kan skje, tenker vi ikke på at vi kan bli slått ut, sier Solveig Gulbrandsen.

- Tøffere nivå

For å være i toppen internasjonalt, kreves det stadig mer for hver sesong som går.

- Bare siden OL er nivået blitt tøffere. Heller ikke i EM er det noen lag som er så gode at de bare spaserer videre. Selv om det ble mye kriging, synes jeg vi kom brukbart fra Italia-kampen. Andreomgangen var i hvert fall klar framgang fra åpningskampen mot Frankrike (3- 0), sier Solveig Gulbrandsen.

Handlet klær

Fridagen i går brukte hun til å handle klær. Drømmen på sikt er å bli USA-proff.

- Aller først må jeg bli oppdaget. I EM tenker jeg bare på å være god, og spille best mulig for Norge. Proffspill får eventuelt komme som ei gulrot, sier Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

<B>GÅR I KRIGEN:</B> - Vi tenker ikke på at vi kan bli slått ut mot Danmark, sier Solveig Gulbrandsen. Her i kamp med Italias Tatiana Zorri.